Scuzati-ma! Daca aceasta este lege soc , dv. pana acum despre ce lege ati discutat, ca s-a ajuns deja la pagina 7 ?
Inteleg ca citati din cele spuse pe Realitatea-TV, dar de aici pana la a prelua si ideea nefericita ca money.ro este un forum de specialitate este deja prea mult.
....
Legat de aberatiile la care faceati referire : presupun ca aveati in vedere organismele profesionale. Eu cred ca "aberatii" este prea mult spus. Le-as numi mai degraba "distorsionari" ale cadrului legal al profesiei.
Am spus inainte ca tendinta este de reglementare a contabilitatii ca o profesie liberala. Asa cum sunt avocatii, spre exemplu - care - desi sunt absolventi ai facultatii de drept , nu pot profesa ca avocati decat daca se inscriu in barou.
Dar de aici pana la fragmentarea pe zone de interes - mi se pare ca deja s-a intrecut masura. Profesia de contabil este unica si - in baza acestui fapt - ar trebui pastrata unitatea si la nivelul organismelor de reglementare.
Din pacate "in goana unora dupa bani si pentru eliminarea concurentei" au aparut mai multe organisme decat era nevoie.
.......................
Eventual, o posibila departajare s-ar putea face in cadrul aceluiasi organism pe specializari.
Ar trebui insa sa hotaram pe cine sa sustinem. Caci in constructia noastra teoretica exista 4 organisme de reglementare si ar trebui sa dispara 3 din ele.
N-am inteles chestiunea cu cele doua barouri : acolo se practica , dupa ce "cotizezi" la organismul de reglementare, aceeasi meserie. Avocatii au doua barouri de avocati. Noi avem un CECCAR de expert, un CCF de consultanti, un CAFR de auditori si un ANEVAR de evaluatori. Ce sa facem : sa avem cate doua din fiecare ? :((
....
Sa nu uitam insa ca proiectul de lege (pretextul discutiei) a fost promovat de CECCAR. Deci, pe cine sustinem ?