avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1294 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Proiect de lege cum comentati?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Proiect de lege cum comentati?

[ link extern ]

[ link extern ]

si legea ghiseului unic la MF

[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2010
ccfccf, utilizator
Cel mai recent răspuns: MALAMUT , Consultant fiscal 19:40, 14 Martie 2010
florinsavu a scris:

Scuzati-ma! Daca aceasta este lege soc , dv. pana acum despre ce lege ati discutat, ca s-a ajuns deja la pagina 7 ?

Inteleg ca citati din cele spuse pe Realitatea-TV, dar de aici pana la a prelua si ideea nefericita ca money.ro este un forum de specialitate este deja prea mult.

Forumul conta.ro s-a afiliat la money.ro si a devenit conta.money.ro !

Este foarte bine ca se discuta pe forumuri aceste lucru si sper ca aceste aberatii
care au aparut dupa 1989 , in goana unora dupa bani si pentru eliminarea concurentei , sa fie eliminate , iar meseria de contabil sa isi recapete adevarata valoare .

Cand scriu aberatii , ma refer la CECCAR , CCF , CAFR si ANEVAR .
@romania inedit.

Multumesc. Marturisesc ca nu stiam de "afiliere" . Deh, eu sunt de la oras :D
Sunt de acord cu dv : discutiile pe forum-uri sunt benefice , mai ales cand participa cei implicati. Cred ca fiecare are ceva de invatat - si daca are dreptate si daca nu are.

Legat de aberatiile la care faceati referire : presupun ca aveati in vedere organismele profesionale. Eu cred ca "aberatii" este prea mult spus. Le-as numi mai degraba "distorsionari" ale cadrului legal al profesiei.
Am spus inainte ca tendinta este de reglementare a contabilitatii ca o profesie liberala. Asa cum sunt avocatii, spre exemplu - care - desi sunt absolventi ai facultatii de drept , nu pot profesa ca avocati decat daca se inscriu in barou.
Dar de aici pana la fragmentarea pe zone de interes - mi se pare ca deja s-a intrecut masura. Profesia de contabil este unica si - in baza acestui fapt - ar trebui pastrata unitatea si la nivelul organismelor de reglementare.
Din pacate "in goana unora dupa bani si pentru eliminarea concurentei" au aparut mai multe organisme decat era nevoie.
florinsavu a scris:
....
Legat de aberatiile la care faceati referire : presupun ca aveati in vedere organismele profesionale. Eu cred ca "aberatii" este prea mult spus. Le-as numi mai degraba "distorsionari" ale cadrului legal al profesiei.
Am spus inainte ca tendinta este de reglementare a contabilitatii ca o profesie liberala. Asa cum sunt avocatii, spre exemplu - care - desi sunt absolventi ai facultatii de drept , nu pot profesa ca avocati decat daca se inscriu in barou.
Dar de aici pana la fragmentarea pe zone de interes - mi se pare ca deja s-a intrecut masura. Profesia de contabil este unica si - in baza acestui fapt - ar trebui pastrata unitatea si la nivelul organismelor de reglementare.
Din pacate "in goana unora dupa bani si pentru eliminarea concurentei" au aparut mai multe organisme decat era nevoie.

In Romania profesia de avocat poate fi practicata in oricare din cele doua barouri existente , dar profesia de contabil este impartita in mai multe camere care functioneaza cam in afara legii si prin interpretarea eronata a legii .

CECCAR , CCF , CAFR si ANEVAR sunt niste asociatii care au primit sau isi aroga dreptul de a monopoliza profesia contabila .

Daca esti expert contabil este normal sa poti fi si expert evaluator si auditor financiar si consultant fiscal .
@romania inedit

"Daca esti expert contabil este normal sa poti fi si expert evaluator si auditor financiar si consultant fiscal ."

Da. Sunt de acord cu dv. Si fara sa platesti taxe de admitere , de "intretinere" s.a.
Eventual, o posibila departajare s-ar putea face in cadrul aceluiasi organism pe specializari.

Ar trebui insa sa hotaram pe cine sa sustinem. Caci in constructia noastra teoretica exista 4 organisme de reglementare si ar trebui sa dispara 3 din ele.

N-am inteles chestiunea cu cele doua barouri : acolo se practica , dupa ce "cotizezi" la organismul de reglementare, aceeasi meserie. Avocatii au doua barouri de avocati. Noi avem un CECCAR de expert, un CCF de consultanti, un CAFR de auditori si un ANEVAR de evaluatori. Ce sa facem : sa avem cate doua din fiecare ? :((
Eu am exemplificat cu avocatii pentru profesiile liberale. Obtii o diploma , dar nu poti profesa o meserie liberala daca nu esti inscris in organismul lor de reglementare numit barou. Si economistii obtin o diploma , dar nu pot profesa meseria liberala de contabil fara a fi inscris in organismul de reglementare a profesiei numit CECCAR. Asta era ideea.
Prin distinctie fata de CECCAR, celelalte organisme profesionale sunt "specializari" ale profesiei de contabil.
Sa nu uitam insa ca proiectul de lege (pretextul discutiei) a fost promovat de CECCAR. Deci, pe cine sustinem ?
florinsavu a scris:
.......................
Eventual, o posibila departajare s-ar putea face in cadrul aceluiasi organism pe specializari.

Ar trebui insa sa hotaram pe cine sa sustinem. Caci in constructia noastra teoretica exista 4 organisme de reglementare si ar trebui sa dispara 3 din ele.

N-am inteles chestiunea cu cele doua barouri : acolo se practica , dupa ce "cotizezi" la organismul de reglementare, aceeasi meserie. Avocatii au doua barouri de avocati. Noi avem un CECCAR de expert, un CCF de consultanti, un CAFR de auditori si un ANEVAR de evaluatori. Ce sa facem : sa avem cate doua din fiecare ? :((
....
Sa nu uitam insa ca proiectul de lege (pretextul discutiei) a fost promovat de CECCAR. Deci, pe cine sustinem ?

Eu nu sustin niciun organism din cele patru pentru ca sunt niste organizatii anacronice create cu complicitatea reprezentantilor statului si care ar trebui desfiintate imediat pentru ca vor sa monopolizeze profesia contabila .

La avocati exista doua barouri in cadrul carora poate fi practicata avocatura , si daca profesia de avocat ar avea aceleasi reglementari ca cea de contabil , ar trebui ca profesia de avocat sa fie impartita intre baroul de drept civil , baroul de drept penal , baroul de drept comercial , baroul de dreptul muncii , baroul de dreptul familiei , etc .

Alte discuții în legătură

Expert contabil cretziella cretziella de 2 ani tin contabilitatea catorva societati avand la baza un cur s de contabilitate(tot de la nir la bilant). anul acesta am absolvit finante banci. ma ... (vezi toată discuția)
Certificare declaratii Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Dragi colegi ce parere aveti? 2014-02-22 | Comunicat de presă-Ministerul de Finante \\"Începând cu data de 1 ianuarie 2014, ca urmare a încetarii ... (vezi toată discuția)
Firma cenzorat asociatii proprietari Neiyre Neiyre O firma care are autorizatie pentru activitatea de administrare imobile are dreptul sa presteze si activitati de cenzorat pentru asociatii de proprietari? La ... (vezi toată discuția)