avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit dosar preturi de transfer
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

dosar preturi de transfer

Buna ziua ,

Puteti sa imi explicati daca este mai usor intocmirea acestui dosar de preturi de transfer de o firma specializata sau se poate intocmi si de catre o persoana din cadrul unitatii .
Am inteles ca acest dosar include mai multe sctiuni dar nu am gasit nici unde o explicatie mai amanuntita a fiecarui sectiuni . M-a puteti indruma unde asi putea gasii informatii mai amanuntite .

Multumesc.
nu stiu daca este usor sau greu de intocmit o astfel de documentatie ;
temeiul legal este :
Art. 79 cod procedura
Obligaţia de a conduce evidenţa fiscală
(2) În vederea stabilirii preţurilor de transfer, contribuabilii care desfăşoară tranzacţii cu persoane afiliate au obligaţia ca, la solicitarea organului fiscal competent, să întocmească şi să prezinte, în termenele stabilite de acesta, dosarul preţurilor de transfer. Conţinutul dosarului preţurilor de transfer va fi aprobat prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
si ORDIN nr. 222 din 8 februarie 2008 privind conţinutul dosarului preţurilor de transfer Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 129 din data de 19 februarie 2008

Ordinul nr. 222 din 8 februarie 2008 impune contribuabililor care desfasoara tranzactii cu persoane afiliate sa intocmeasca dosarul preturilor de transfer (art. 2 alin. (1)).
Anexa nr. 1 la Ordinul nr. 222 specifica in mod clar continutul necesar al unui dosar al preturilor de transfer.
Va recomand sa accesati [ link extern ] /
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2010
Cornelia Tulpan, Contabil
Dosarul se poate pregati atat intern cat si de o societate specializata. In general se apeleaza la o societate specializata intrucat dispune de baze de date (precum Amadeus) folosite la analiza economica a tranzactiilor si de experienta in pregatirea dosarului (utila in special pentru realizarea analizei functionale).

Puteti gasi un sumar al sectiunilor cuprinse in cadrul dosarului de preturi de transfer accesand [ link extern ] /.

In cazul in care doriti sa pregatiti intern dosarul va recomand sa studiati Ghidul OECD si sa solicitati asistenta pentru analiza economica de la o societate de consultanta. Cea mai recenta versiune din Ghidul OECD este disponibila doar in limba engleza din cate stiu si poate fi cumparata de pe siteul OECD [ link extern ] .

Sper sa gasiti informatiile prezentate utile.
Ultima modificare: Duminică, 10 Aprilie 2011
Vigi Radu, Evaluator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat persoane fizice apoi inchiriere la societate gekura gekura Buna ziua, Va rog sa-mi transmiteti daca este in regula ca eu, persoana fizica, sa iau un spatiu de la o alta persoana fizica printr-un contract de comodat ... (vezi toată discuția)
Dosar preturi de transfer ionela11 ionela11 Buna ziua, Imi puteti da um model orientativ a unui dosar cu preturile de transfer?...sau ce ar trebuii sa contina acest dosar?....multumesc (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii dbalaita dbalaita Este legala încheierea unui contract de prestari servicii intre soti, unul profesie liberala si celalalt PFA? La articolul 1851 din Codul Civil nu am gasit ... (vezi toată discuția)