avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pot beneficia de drepturile stabilite prin legea nr. ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pot beneficia de drepturile stabilite prin legea nr. 221/2009 sau nu?


daca am dezagreat "dictatura comunista" inca din copilarie, daca am refuzat sa fiu pionier si u.t.c.-ist, daca am refuzat sa particip la garzi, asa zise "patriotice", daca mi s-au desfacut contracte de munca din astfel de motive, daca in anul 1978 am fost condamnat la 3 ani inchisoare pentru refuzul serviciului militar si i-am executat, daca mi s-au facut perchezitii domiciliare, daca amenintat de securitate am "disparut" timp de 5 ani pentru a evita un nou ordin de incorporare si deci o noua condamnare, daca am fost urmarit politic (cu dosar la c.n.s.a.s.), daca am refuzat sa semnez referendumul asa zis "pentru pace", daca din aceste motive reprezentantii dictaturii (inclusiv cei judeteni) au refuzat sa-mi acorde locuinta contrar criteriilor stabilite de dinsii, etc., pot beneficia de drepturile stabilite prin legea nr. 221/2009 sau nu? -multumesc.
Cel mai recent răspuns: dmh , utilizator 09:23, 5 Aprilie 2010
Nu contesta nimeni ca ati suferit toate acele lucruri pe care le enumerati. Insa, ar trebui sa consideram ca, daca dvs. , refuzand efectuarea servicilui militar , ati dorit sa nu deveniti complicele regimului comunist , toti acei zeci de mii de romani care si-au efectuat stagiul militar in randul fortelor armate romane, ar fi fost complici ai dictaturii comuniste? daca ei au efectuat acest serviciu, in conditii foarte grele , unii poate chiar cu pretul vietii lor, al sanatatii lor, se fac vinovati de a fi fost partasi la ororile pe care le-a creat fostul regim? nu, este gresit! Ei nu au facut decat sa respecte legea tarii lor, si nu pornind de la premiza ca fac un serviciu comunistilor, ci patriei lor. Poate nu credeti, dar dincolo de greul care stiau ca ii asteapta, erau animati , multi dintre ei, de spiritul patriotic, asa era, mai mult sau mai putin convinsi de lectiile de patriotism care li se serveau. Iar daca cineva a fost victima...aceia au fost cei care nu s-au sustras serviciului militar, si nu aceia care s-au sustras.
iata ce spunea constitutia anului 1965:
Art. 40.
Serviciul militar in rindurile fortelor armate ale Republicii Socialiste Romania este obligatoriu si constituie o indatorire de onoare a cetatenilor Republicii Socialiste Romania.

Art. 41.
Apararea patriei este datoria sfinta a fiecarui cetatean al Republicii Socialiste Romania. Calcarea juramintului militar, tradarea de patrie, trecerea de partea inamicului, aducerea de prejudicii capacitatii de aparare a statului, constituie crimele cele mai grave fata de popor si sint pedepsite prin lege cu toata asprimea.
Vedeti dvs. vreo referire la partidul comunist in aceste articole ale constitutiei?
Daca ar fi fost asa, aproape ca va intelegeam. Poate ca legea amintita de dvs. spune lucrurile pe care le spune, insa, armata intr-un stat apara tot ce este de aparat..fara omisiuni si fara discriminare...atunci apara ceea ce se considera ca trebuieaparat in acel regim, acum armata apara ceea ce este de aparat , de asemenea.
Consider ca dvs. ati incalcat legea si de aceea ati fost condamnat si asta i s-ar fi intamplat oricui ar fi procedat ca dvs. , la acea vreme, si asta deoarece, nimeni nu este ma presus de lege.
- stimata "legally", eu nu vreau sa polemizez pe acest subiect, insa pentru a ne intelege motivatia, mentionez urmatoarele:
1. noi, asemenea apostolilor lui Isus, consideram legea lui D-zeu mai presus decit legea umana. Din acest motiv "trebuie sa ascultam mai mult de D-zeu decit de oamani" - Fapte 5:29.
2. Calea spre pacea mondiala este calea iubirii intre oameni si nici intr-un caz ura si razboiul. Din acest motiv, slujitorii lui D-zeu, "nu vor mai invata razboiul" - Isaia 2:2-4. Este regretabil ca pina in prezent popoarele lumii inca nu au inteles aceasta realitate.
3. Fie ca vrem , fie ca nu, la momentul potrivit, D-zeu isi va instaura "...Imparatia... precum in cer si pe pamint" si prin acea "Imparatie" (guvern mondial divin) va realiza si adevarata pace si securitate mondiala - Matei 6:10; Daniel 7: 27.
4. Nu este un paradox faptul ca o lume care se pretinde crestina condamna, persecuta si uneori chiar si ucid pe cei care au aceste convingeri si le sustin?
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Aprilie 2010
dmh, utilizator
Bun , si atunci, daca acestea sunt vederile dvs. , de ce nu puteti considera ca si legea la care faceti referire si prin intermediul careia sperati sa obtineti unele despagubiri, fiind o lege umana , este nedemna de luat in seama. In plus, sa va asumati consecintele faptei dvs. pe care ati comis-o din pura convingere si sa nu asteptati vreo recompensa cu ajutorul unei legi facuta de oameni.
Sigur ca o lume spiritualizata, o iubire si o intelegere totala intre popoarele lumii ar fi de dorit , acest lucru se incearca , spre acest lucru se tinde, de catre toti aceia care sunt niste idealisti, insa, din pacate , in aceasta lume primeaza interesele , interese ale celor puternici, iar noi, cei care dorim altceva...suntem prea mici pentru a decide pacea in lume. Si atentie..nu intreaga lume este una crestina...in lume exista felurite religii...de cate ori , de-a lungul istoriei , s-au purtat razboaie datorita ...diferentelor religioase?
Ce mai pot spune este ca , intr-un stat, in care noi avem calitatea de simpli cetateni, nu putem decat sa ne supunem legilor, Constitutiei...daca procedam altfel, nicio credinta si nici un ideal al nostru nu va fi luat i nconsiderare decat in masura in care ele sunt recunoscute de lege...libertatile noastre se intind pana acolo unde intervine legea...dar daca preferam sa fim in raspar cu normele ....corect este sa ne asumam acest lucru, si nu sa blamam .
- nu, jr. "legally", cei ce iubesc adevarul, trebuie sa-l recunoasca si sa-l sustina, chiar daca pare dur si nu place celor vinovati, altfel omenirea s-ar scufunda integral in minciunile autodistrugerii. Una dintre aceste minciuni a fost ideologia atee, care cu forta dictaturii comuniste a incercat sa ne absoarba pe toti intr-un imperiu Satanic, avind ca scop dominatia intregului Pamint. Convinsi ca acest imperiu este opera Diavolului, noi Martorii lui Iehova ne-am impotrivit cu toata puterea, indiferent de consecinte. Apoi, pina la urma, prin revolutiile lor, popoarele subjugate ale imperiului s-au rasculat, dezintegrind acest imperiu.
=D>
Tinind cont de aceasta realitate, vi se pare normal si legal ca si in prezent (2010), justitia romana sa faca discriminari (legalizate) intre fostii dizidenti ai dictaturii si sa-i considere pe Martorii lui Iehova care au fost condamnati politic fiindca s-au opus dictaturii refuzind si serviciul militar, deci sa-i considere "infractori de drept comun"?
:hammer:
Asta este chestiunea, toate celelalte discutii sunt pe linga subiect. Le putem discuta, dar in alt context.
Ultima modificare: Duminică, 4 Aprilie 2010
dmh, utilizator
Buna ziua. In primul rand ca nu ati specificat in postarile anterioare nimic despre religia dvs. Nestiind ma inimic in legatura cu aceasta, nu comentez, Ma vad totusi obligata sava spicuiesc din nou din Constitutia veche...
Art. 17.
Cetatenii Republicii Socialiste Romania, fara deosebire de nationalitate, rasa, sex sau religie, sint egali in drepturi in toate domeniile vietii economice, politice, juridice, sociale si culturale.
Statul garanteaza egalitatea in drepturi a cetatenilor. Nici o ingradire a acestor drepturi si nici o deosebire in exercitarea lor pe temeiul nationalitatii, rasei, sexului sau religiei nu sint ingaduite.
Orice manifestare avind ca scop stabilirea unor asemenea ingradiri, propaganda nationalist-sovina, atitarea urii de rasa sau nationale, sint pedepsite prin lege.

Vedeti, Constitutia ne garanta , teoretic drepturi si libertati, asa cum ni le garanteaza si cea de azi....Insa vedeti, ar trebui sa nu omitem ideea de egalitate in fata legii,acesta fiind elementul de care trebuie tinut cont....discriminarile pe temei de rasa, nationalitate ,religie...etc, sunt pedepsite prin lege.Ca si favorizarea unuiasau altuia dintre cetateni, per a contrario....din aceleasi considerente....ar fi in afara legalitatii.
Pana una alta,..dvs. , datoritaconfesiunii dvs. , ati facut ceea ce trebuia adica ati refuzat lucrul care era in contradictie cu credinta careia apartinet..chiar cu riscurile la care v-ati supus. Rezultatul este important, in opnia mea: ati reusit sa ramaneti fidel credintei dvs.
Puteti incerca sa uzati de beneficiile pe care le confera legea metionata , fostlior dizidenti.Succes.
Ultima modificare: Duminică, 4 Aprilie 2010
ContSters47264, utilizator

Alte discuții în legătură

Decizia nr. 32/2009 - iccj dmh dmh -as vrea sa stiu daca vi se pare corect ca niste cetateni romani, Martori ai lui Iehova, care pe vremea dictaturii au refuzat serviciul militar din motive de ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de drepturile stabilite prin legea nr. 221/2009 sau nu? dmh dmh daca am dezagreat "dictatura comunista" inca din copilarie, daca am refuzat sa fiu pionier si u.t.c.-ist, daca am refuzat sa particip la garzi, asa zise ... (vezi toată discuția)
Azil politic in romania delphinul delphinul Buna ziua.sunt cetatean din republica moldova.Acolo la initiativa presedintelui comunist mi sa intentat un dosar penal pentru inselaciune.Pe acest dosar mai ... (vezi toată discuția)