avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Solutionare dosar cu propunere NUP
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Solutionare dosar cu propunere NUP

Buna ziua,

Am fost implicat intr-un accident din care a rezultat ranirea usoara a unei persoane. M-am inteles cu persoana respectiva, a dat declaratie ca nu are nicio pretentie iar dosarul a ajuns la parchet cu propunerea de NUP.
Ma intereseaza si pe mine cam cat dureaza solutionarea dosarului si ce as putea sa fac sa grabesc acest lucru. Mentionez ca dosarul a fost trimis de 6 saptamani la parchet si eu inca nu am primit nici un raspuns.
Accidentul a avut loc in alta localitate fata de localitatea de domiciliu eu neavand timp sa pierd 2 zile pe luna pentru prelungirea dovezii de circulatie si de aceea ma intereseaza sa grabesc lucrurile.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: tao , utilizator 15:00, 24 Martie 2010
Solicitati in conditii decente,la comandantul unitatii,dispunerea masurilor necesare urgentarii solutionarii cauzei
fac o cerere catre comandant?
sau ma prezint personal si vorbesc cu persoana respectiva?
Da, faci la politie un memoriu catre comandantul unitatii, vorba colegei "in conditii decente", ei sunt obligati sa trimita dosarul la parchet in maximum 20-30 de zile (tu nu trebuie sa specifici asta in memoriu), dupa care te interesezi la Parchetul de pe langa Judecatorie in ce stadiu este si daca vrei sa conduci iti poate da o rezolutie de prelungirea dreptului de a conduce autovehicule pe durata a 30 de zile pe baza unei cereri la procuror.
Spre final va ajunge dosarul spre solutionare la Parchetul de pe langa Curtea de Apel de unde vei primi si decizia de solutionare a dosarului dupa care ti se va intocmi procesul-verbal la politie. Din acel moment intri in regim normal de contraventie si-ti vei recupera permisul in limita suspendarii de rigoare.
Sa nu uiti sa depui un astfel de memoriu cu numar de inregistrare si la Parchet ca sa-ti se urgenteze solutionarea dosarului.

Multa Bafta, din pacate o sa mai dureze ceva timp pana la finalizarea dosarului, n-ai incotro, asta e Romania #-o
La mine nu se pune problema de suspendare a permisului.
Am derapat din cauza poleiului si am lovit o alta masina.
Dupa ce o sa primesc solutionarea de la parchet ma duc si imi ridic permisul de la politie.
As dori sa stiu daca exista o lege in care este specificat clar in cat timp sunt obligati sa trimita dosarul la parchet.

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victime- cat timp dureaza solutionarea dosarului? rosescu_matei rosescu_matei am avut un accident rutier in vara la Constanta , am fost eu vinovat si victimele nu au avut pretentii dar nici nu li s-au luat declaratii. de atunci ma tot ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere Iasmin Iasmin Buna ziua..Acum 5 luni am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu vatamarea coprporala a unei persoane..Mi-a fost testata alcoolemia care fiind ... (vezi toată discuția)
Ptr recuperarea permisului de conducere cheffovidiu cheffovidiu Buna ziua, Ma numesc Ovidiu, am si eu o problema si sper sa ma ajuta-ti. In data de 28.10.2009 am avut accident rutier,eu fiind soferul, pentru motivul ... (vezi toată discuția)