avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Concluziile procurorului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Concluziile procurorului

La judecata pe fond al plangerii impotriva rezolutiei procurorului D-na procuror
in cuvantul sau a mormait ceva mai mult pentru dansa si pentru judecatoare iar noi ceilalti n-am priceput mai nimic deoarece nu a fost folosita instalatia de sonorizare.
Intrebarea mea este:
-exista vreo posibilitate de a afla ce a spus procuroarea la proces?
Cel mai recent răspuns: jon53 , utilizator 10:17, 5 Martie 2010
:hm: Fiind o persoana cu memorie vizuala, tin minte ca am mai raspuns "pisoiului" astuia in sensul ca infractiunile astea au fost abrogate si apoi "abrogarea" declarata neconstitutionala.
Si, am mai spus ca nu ajunge nici un proces de calomnie sau insulta in instanta.
Intr-adevar nici un proces de calomnie si insulta nu ajunge in instanta. Am fost si raman de alta parere decat practica aceasta pentru considerente pe care nu le mai repet dar la care fac trimitere aici.
www.avocatnet.ro/content/for...
Poate ca intr-o zi se va schimba ceva (nu in sensul incriminarii ori dezincriminarii unor fapte, asta e treaba legiuitorului, ci in sensul aplicarii cu maxima rigoare a prevederilor constitutionale).
Se aduce un prejudiciu persoanelor corecte.
Nu spun ca ar trebui sa se aplice o pedeapsa cu executare, dar persoana vatamata ar trebui sa beneficieze de dreptul de a obtine o satisfactie echitabila.
Si in materie de probe in procesul penal probatiunea este mai favorabila, se pot audia si rudele, in timp ce in procesul civil...

avocat Claudiu Lascoschi
"Satisfactia" asta se obtine in civil. Nu in penal.
In cazul dat satisfactia se va obtine foarte probabil la CEDO.
Nu stiu cum este legislatia altor state din UE cu privire la aceste fapte prevazute de legea penala.Ar fi un aspect deosebit de relevant sub aspect cazual.
Nu sunt chiar interesat de un studiu pe asa ceva.
Poate ne spune cineva care a studiat si cunoaste elemente de drept comparat.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Art.205 si art 206, cod penal, mai sunt în vigoare? dandanaua dandanaua Insultasi calomnia prev.de art.205 şi art.206 cod penal au fost abrogate în 2007.In 2008, curtea constitutionala a decis neconstitutional textul de lege care ... (vezi toată discuția)
Penal sau civil? jon53 jon53 Buna ziua, Daca intr-un dosar penal nu s-au luat in considerare decat amenintarile iar calomnia si insulta nu, va intreb daca mai sunt sau nu incriminate cele ... (vezi toată discuția)
Calomnie Anna31 Anna31 buna ziua,va rog sa ma lamuriti sotul meu a avut o relatie cu o persoana care ma insulta sotului fara sa ma cunoasca iar dupa ce si a dat seama ca nu mi poate ... (vezi toată discuția)