avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Concluziile procurorului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Concluziile procurorului

La judecata pe fond al plangerii impotriva rezolutiei procurorului D-na procuror
in cuvantul sau a mormait ceva mai mult pentru dansa si pentru judecatoare iar noi ceilalti n-am priceput mai nimic deoarece nu a fost folosita instalatia de sonorizare.
Intrebarea mea este:
-exista vreo posibilitate de a afla ce a spus procuroarea la proces?
Cel mai recent răspuns: jon53 , utilizator 10:17, 5 Martie 2010
La ce va ajuta toate acestea?
Efortul este cam mare si daca nu va ajuta nu vad sensul.
Nu stiu daca ajuta sau nu, dar faptul ca cel care vegheaza la respectarea legilor,
adica procurorul, spune ca niste articole din codul penal sunt abrogate , inseamna ca asa este.
Pe de alta parte insa se sustine ca art.205 si 206 Cp nu ar fi fost abrogate si ca sunt in vigoare, doar ca nu se aplica, si aici avem un paradox care spune cam asa:
-insulta si calomnia nu sunt abrogate dar nici nu se incrimineaza de codul penal,
pentru a nu se ajunge in instanta fara ca statul sa perceapa niscai bani pe timbru.
Asa ca du-te mata frumusel in civil si poate iti piere cheful de reparatii morale pentru calomniile si pentru insultele proferate asupra ta.
Ca o concluzie , se arunca pisica de la politistul ce instrumenteaza cazul la procuror iar procurorul la instanta.Se merge tacit, "pe burta",si te trezesti ca parte
vatamata ca nu stii ce sa mai faci.
Iar transcrierea concluziilor procurorului sunt relevante pentru demersurile la CEDO, pentru ca in Romania sistemul judiciar este jalnic.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Martie 2010
jon53, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art.205 si art 206, cod penal, mai sunt în vigoare? dandanaua dandanaua Insultasi calomnia prev.de art.205 şi art.206 cod penal au fost abrogate în 2007.In 2008, curtea constitutionala a decis neconstitutional textul de lege care ... (vezi toată discuția)
Penal sau civil? jon53 jon53 Buna ziua, Daca intr-un dosar penal nu s-au luat in considerare decat amenintarile iar calomnia si insulta nu, va intreb daca mai sunt sau nu incriminate cele ... (vezi toată discuția)
Calomnie Anna31 Anna31 buna ziua,va rog sa ma lamuriti sotul meu a avut o relatie cu o persoana care ma insulta sotului fara sa ma cunoasca iar dupa ce si a dat seama ca nu mi poate ... (vezi toată discuția)