Am o firma cu activitatea inchisa pe 3 ani, iar eu sint in concediu de ingrijire acopilului in virsta de pina la 2 ani. Conform legislatiei in vigoare as as vrea sa imi redeschid firma si sa lucrez eu in continuare dar as mai beneficia si de banii pentru concediu de ingrijire copil? Multumesc
Nu cred ca are legatura faptul ca societatea dvs are sau nu activitate. Trebuie doar sa aveti un alt angajat pe firma, ca adminsitrator, obligatie legala fata de Registrul Comertului (altfel, fara organe statutare se dizolva firma), avand in vedere ca dvs, daca cumva erati si adminsitratorul firmei, sunteti in concediu de maternitate.
Deci, puteti avea activitate pe firma si sa fiti in concediu de maternitate. Zic eu.
ORDONANTA DE URGENTA nr. 148 din 3 noiembrie 2005 privind sustinerea familiei în vederea cresterii copilului:
art. 8: alin(2)Concediul pentru cresterea copilului se acorda, la cerere, de catre persoanele juridice sau fizice, denumite angajatori, la care îsi desfasoara activitatea persoanele prevazute la art. 5 alin. (1) si(2).
Nu imi pot explica de unde v-ati luat pana acum plata concediului de crestere copil, avand in vedere ca dvs ati suspendat firma?
banii pt concediu de crestere coil ii am de la PFA care a functionat un an in paralel cu firma iar la nastere am suspendat activitatile amindurora, dar as fi fost interesat sa redeschid firma sa muncesc eu fara a ma fi angajat platindu-mi doar taxele catre stat si cui ar trbui sa ma adresez? Multumesc oricum pt. raspns