avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... DOSAR DE DAUNA CARPATICA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

DOSAR DE DAUNA CARPATICA

Afara era polei, ningea, viscolea si eu ma deplasam incet cu microbuzul de transport persoane regulamentar pe banda mea de mers. O masina care venea din fata a ocolit o groapa pina cu apa, de fapt ghetari si a intrat pe contrasens. Eu am tras de volan brusc stanga , am intrat in derapaj si am ajuns intr-un sant, cu masina rasturnata pe o parte.
Celalalt conducator auto, s-a speriat , a oprit si a mers la politie .
a venit politia, a constatat accidentul, a faut PV de contraventie pentru celalalt conducator auto,( Soferul si-a recunoscut fapta) l-a testat cu fiola(nu era baut),mi-a dat asigurarea RCA si ne-a trimis la firma de asigurari ( Carpatica in cazul nostru).
Acest lucru s-a intamplat in 06.02.2010. Nici pana astazi nu a venit nu stiu ce aviz de la Sibiu (05.03.2010).
Asigurarea celuilalt este facuta in data de 04.10.2009, deci se aplica ordinul csa 20/2008.
In ce termen de la deschiderea dosarului de dauna se face cererea de despagubire.?
Ce aviz trebuie sa vina in termen de trei luni spun ei?
Nu mi-au trimis nimic scris ca vor sa mai faca investigatii?
Dupa 3 saptamani au venit sa faca poze la fata locului?
Imi tot repeta ca trebuie sa merg la un servis agreat de ei, eu vreau sa merg la reprezentanta, masina mea este fabricatie 2008, si fac transport persoane, cum sa merg la orice service de doi lei?
V a rog ajutati-ma. Nu am bani sa o fac , masina fiind avariata rau iar la judecata nu pot sa astept luni intregi.
Cel mai recent răspuns: ContSters155088 , utilizator 11:19, 8 August 2010
Multumesc.
Ma ajuta foarte mult sfaturile d-voastra.
buna seara,as vrea sa stiu ce ati facut pana la urma ,pt ca si eu ma flu intr-o situatie similara cu Carpatica,stiti pe cineva care a castigat cu oamenii astia care se pare ca nu respeca nimic?
La inceputul lunii mai, in timp ce sotia conducea masina proprietate personala a fost lovita din spate de catre o alta masina datorita nerespectarii distantei si neatentiei la volan (sotia franase pentru ca masina din fata ei franase). Sotia era si cu copilul in masina. Soferul si-a recunoscut vina. Acesta conducea masina firmei la care lucra. Am mers la firma de asigurari la care masina avea RCA, Carpatica Asig. S-a intocmit dosarul de dauna. In urma analizei dosarul a fost respins. Am facut inca doua cereri de reanalizare a dosarului, dar si acestea au fost respinse. Am apelat la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). A fost inca o data reanalizat dosarul si acelasi raspuns: avariile rezultate pe auto asigurat nu sunt complementare cu cele ale auto pagubit. Evenimentul rutier descris nu corespunde adevarului. Se respinge cererea de despagubire.
La accident au fost cel putin sapte martori. Masina firmei transporta muncitori la lucru. Hayonul nu se mai incuie si din aceasta cauza nu-mi pot folosi portbagajul masinii. Stopul spart, aripa spate, armatura, bara indoite etc.
Unde trebuie sa mai apelez pentru a-mi repara masina?
Multumesc de intelegere.
daca si CSA s-a pronuntat in acelasi fel ca si Carpatica atunci singura sansa e sa va recuperati dauna in instanta bazandu-va si pe martorii pe care-i invocati.
Ultima modificare: Marți, 13 Iulie 2010
caiuscorneliu, utilizator
Sa nu acceptati sa va de-a o suma.Mergeti la servisul unde trebuie sa reparati masina nu la cel agreat de ei Sunt niste hoti si banditi Eu ma judec cu ei de un an.Cauta fel de fel de tertipuri pentru a va face sa renuntati.Facetile scris prin scrisoare cu termen de 15 zile sa se prezinte sa discutati cu ei .Pina atunci faceti la sevice un deviz estimativ cit var costa reparatia si punetil in fata lor.Nu e rau sa fiti ajutat de un avocatla acesta intilnire.Nu va lasati .

Alte discuții în legătură

Sc carpatica asig s.a angelo1983 angelo1983 18/11/2010 in timp ce ma deplasam pe o strada ,cu drum cu prioritate am fost lovit de un sofer care nu s-a asigurat,el avand cedeaza,fapt pe care l-a si ... (vezi toată discuția)
Asigurari carpatica Emeraldu Emeraldu Buna ziua. In urma cu aproximativ o luna jumatate am avut un accident auto. Proprietarul autoturismului care m-a accidentat, si-a recunoscut vina astfel ... (vezi toată discuția)
Dosar dauna neplatit de 6luni geaglesmerles geaglesmerles buna ziua. in urma cu aproximativ 6 luni am fost implicat intr-un eveniment rutier unde eu sunt pagubitul.cel vinovat de producerea accidentului avea masina ... (vezi toată discuția)