avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Facturare cursuri de formare profesionala
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Facturare cursuri de formare profesionala

Buna ziua,

Furnizorul de formare profesionala "A" din RO are cod CAEN 8559 neplatitor de TVA, fiind autorizat de CNFPA, iar beneficiarul cursurilor este "B" persoana juridica rezidenta in Italia platitoare de TVA, cursurile fiind desfasurate pe teritoriul Italiei

imi puteti spune, va rog, cum va factura "A" lui "B" cursurile de formare profesionala d.p.d.v. al TVA, se aplica art. 141 "scutit fara drept de deducere" sau "neimpozabil in Romania"? :help:
Cel mai recent răspuns: sgilie , utilizator 00:08, 17 Aprilie 2010
deci nu trebuie sa aplic pro-rata, deoarece veniturile neimpozabile in Romania nu se cuprind in operatiunile scutite cu drept de deducere?
zic bine, nu?
da.

aceleasi servicii, prestate unor clienti din romania, se factureaza cu tva, deoarece nu sunt incluse la art. 141 cod fiscal si astfel nu aveti de ce aplica pro-rata.
ultimele doua intrebari, promit!:">

la achizitiile aferentere veniturilor neimpozabile deduc tva, iar la achizitiile aferente veniturilor scutite fara drept de deducere nu deduc tva, e corect?

si daca achizitionez mijloace fixe din UE cu taxare inversa necesare atat activitatii fara drept de deducere, cat si celei neimpozabile, contabilizez 4426=4427 si nu aplic pro-rata nefiind operatiuni scutite cu drept de deducere, e ok?

multumesc din nou pentru toate raspunsurile tale @danike :thumbup:
pentru cele scutite fara drept de deducere, de la art. 141, aplicati pro-rata.

asta e ultumul meu raspuns, promit :) !!!
Ultima modificare: Duminică, 7 Martie 2010
danike, utilizator
Am si eu o problema referitoare la formarea profesionala. Un angajat X al unei firme din Romania este trimis la specializare in UK pt 6 luni. Firma din UK plateste cazare, diurna, transport. Mentionez ca toate costurile sunt suportate de firma din UK si nu sunt facturate firmei din RO.
In acest caz X mai beneficiaza de 50% duin diurna din Romania conform Codului Muncii 2007-2010?
Care poate fi statutul lui X in firma?
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitati economice desfasurate pe teritoriul italiei. regimul tva paolo979 paolo979 S.C. ROM. (platitoare TVA 19%) achizitioneaza marfa de la Furnizor: S.C .ITALIA (platitor TVA 20%). Furnizorul (S.C. ITALIA) trimite factura catre S.C. ROM: ... (vezi toată discuția)
Tva pt servicii de consultanta maryette maryette Am primit o factura din Germania (cabinet p.fizica)pt consultanta ,serviciu prestat la sediul ns din Romania;pe factura scrie ca se aplica taxarea inversa cf ... (vezi toată discuția)
Tva si roi crinarug crinarug 1. Societatii X din Romania (cod CAEN 5229) i se factureaza transport maritim de catre o societate din Danemarca, pe factura mentionandu-se cota \"O\" TVA , ... (vezi toată discuția)