Salutari la toata lumea.
Am si eu un vecin ce ma cheama in judecata pe mine si pe sotia pt "granituire" facand o plangere unde spune tot felul de minunatii.
Singurul act pe care l-a depus pana acum la dosar este un extras CF care nu probeaza in nici un fel ceea ce afirma in plangere. Am avut prima infatisare unde am cerut amanarea procesului ca sa-mi caut un avocat.
Eu am toate actele posibile care dovedesc unde este limita dintre proprietatile noastre, acte pe care din dorinta de al face sa renunte la proces i le-am aratat si dumnealui.
El doreste sa continue cu procesul iar asta presupune din partea mea o gramada de neplaceri:
bani cheltuiti cu avocatul, cu drumurile prin oras, probleme cu copii (cu cine las copilul de 4 luni si cine duce si aduce de la gradinita copilul de 5 ani), lipsa de la lucru care inseamna mai putini bani la salar + posibilitatea de a-mi pierde serviciul etc.
Poate sa-mi spuna cineva care este calea cea mai buna de urmat pt a-mi putea recupera cat mai multi din banii cheltuiti aiurea ?
Si care este mai exact procedura de recuperare a acestor bani ? Daca el spune la sfarsit ca nu are bani, cum mai pot sa-mi recuperez ceva de la el ?
Nu am retinut daca aveti cadastrul facut. Spuneti ca aveti toate hartiile, dar fisa cadastrala aveti? Daca nu, musai sa faceti ca e obligatorie. Avocatul, nu!.
Daca esti sigur pe actele tale si stai bine cu nervii la urmatoarea infatisare cere un avocat din oficiu (spui ca nu ai gasit) la a treia infatisare imbolnavestete si cere o amanare (poti trimite cererea pe fax cu adeverinta cu tot) dupa care afli cine a fost numit avocat din oficiu si negociezi cu el un onorariu decent (cineva care nu se asteapta la nimic va fi bucuros cu daca primeste ceva ) si mai departe daca vrei sa-l dezveti de procese pe vecin apucate si stabileste cu avocatul tau o serie de amanari ,expertize si contraexpertize care nu fac doi bani dar sant scumpe ca naiba si in final cand ai vine nota de plata sa sughite o saptamana cel putin.
@maiam - nu stiu daca e necesar la mine, e vorba de granituire a doua apartamente aflate in doua cladiri lipite una de alta.Este vorba de 3 cladiri ce contin 15 apartamente construite acum 116 ani, nationalizate prin 1950. Este o curte comuna iar cca 15mp din cei 74mp ai apartamentului meu se afla in cladirea in care se afla apartamentul reclamantului. Chiar daca actele delimiteaza si arata clar proprietatile el sustine ca nu e asa. Dar singurul lucru depus ca proba pana la prima infatisare este un extras CF ce arata doar suprafata apartamentului lui si nimic in plus.
@Romy - 1500 RON/ instanta - nu mi-s-au cerut banii pt toate cele 3 instante dintr-o data. Pt mine 1500 acela este mult (nu imposibil) dar mai am si alte probleme in familie unde am nevoie de banii astia acum.
@dyas - am auzit si vazut destule in Romania ca sa nu mai fiu sigur nici pe afirmatia "gandesc, deci exist".
Actele pe care le am sunt contractul de vanzare-cumparare, extras CF (de anul asta si unul din 1999 - imediat dupa ce am cumparat), fisa de calcul a chiriei pentru spatiul ocupat facuta inainte de a cumpara apartamentul si care contine tarifele/mp diferentiate dupa tipul de incaperi + o schita facuta de mana de catre inspectorul de la primarie, documentatia in baza caruia s-a facut dezmembrarea imobilului acum 7 ani ce contine inclusiv un plan in detaliu cu fiecare apartament si incaperile lor.
In mod normal daca am aceste acte la mana nu ar trebui sa ma tem de nimic, dar nu se stie niciodata ce-i poate mintea unui smecher pus pe rautati.
Domnule Cosmin ce vreau eu sa spun este ca de proces nu scapati dar suma pe care o platiti la avocat e prea mare tinand cont de faptul ca aveti dreptate.Fara sa laud pe nimeni avocatii pe la noi ca nivel profesional sant buni,diferenta o fac doar cazurile dificile si relatiile.
Eu daca sant nevinovat accept avocat din oficiu si mai platesc ceva.Daca sant vinovat ca naiba caut avocat cu renume ai spun care sint banii realizati si impartim (dupa ce platesct meteorologu de instanta din ziua pronuntarii sa nu dea vreo ploaie sa se supere onorata curte.In cazul dvs nu cred ca se justifica o suma asa mare dar trebuie sa cautati sa incarcati nota de plata a procesomanului.Cat despre instanta totusi chiar si daca ploua ce este negru pe alb nu devine verde nici macar in tribunalele romanesti.(decat in situatii de forta majora . . Miron Cosma ,Vintu,Bivolaru)
Executare casa
bagins
Am luat cu credit ipotecar acum 5 ani un apartament pe care trebui sa-l platesc 30 ani.
Daca in urma unui proces penal se ajunge la concluzia ca am de ... (vezi toată discuția)