avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti

Salutari la toata lumea.
Am si eu un vecin ce ma cheama in judecata pe mine si pe sotia pt "granituire" facand o plangere unde spune tot felul de minunatii.
Singurul act pe care l-a depus pana acum la dosar este un extras CF care nu probeaza in nici un fel ceea ce afirma in plangere. Am avut prima infatisare unde am cerut amanarea procesului ca sa-mi caut un avocat.
Eu am toate actele posibile care dovedesc unde este limita dintre proprietatile noastre, acte pe care din dorinta de al face sa renunte la proces i le-am aratat si dumnealui.
El doreste sa continue cu procesul iar asta presupune din partea mea o gramada de neplaceri:
bani cheltuiti cu avocatul, cu drumurile prin oras, probleme cu copii (cu cine las copilul de 4 luni si cine duce si aduce de la gradinita copilul de 5 ani), lipsa de la lucru care inseamna mai putini bani la salar + posibilitatea de a-mi pierde serviciul etc.
Poate sa-mi spuna cineva care este calea cea mai buna de urmat pt a-mi putea recupera cat mai multi din banii cheltuiti aiurea ?
Si care este mai exact procedura de recuperare a acestor bani ? Daca el spune la sfarsit ca nu are bani, cum mai pot sa-mi recuperez ceva de la el ?
Cel mai recent răspuns: Gavril , utilizator 14:59, 31 Decembrie 2006

Daca esti sigur pe actele tale si stai bine cu nervii la urmatoarea infatisare cere un avocat din oficiu (spui ca nu ai gasit) la a treia infatisare imbolnavestete si cere o amanare (poti trimite cererea pe fax cu adeverinta cu tot) dupa care afli cine a fost numit avocat din oficiu si negociezi cu el un onorariu decent (cineva care nu se asteapta la nimic va fi bucuros cu daca primeste ceva ) si mai departe daca vrei sa-l dezveti de procese pe vecin apucate si stabileste cu avocatul tau o serie de amanari ,expertize si contraexpertize care nu fac doi bani dar sant scumpe ca naiba si in final cand ai vine nota de plata sa sughite o saptamana cel putin.

Avocat din oficiu la civil?#-o
OOPS scuze (eu tot cu penale) Oricum in situatia lui nu cred ca se justifica un imprumut bancar ptr avocat.
Mi-a mai spus cineva ca nu pot primi avocat din oficiu la un proces civil, deci ca solutie era fie angajarea unui avocat fie autoreprezentarea. Speram sa pot cumva sa-mi recuperez integral suma investita in proces, dar se pare ca nu se poate. E prima mea problema cu justitia si se pare ca este adevarat ca de dreptate poate beneficia doar un om cu bani.
Multumesc tuturor pt raspunsuri.
Daca dovediti ca aveti venituri foarte mici puteti cere asistenta judiciara gratuita.
si se aproba .......................? cand:-/ astia deabea aproba reesalonare la plata taxei judiciare de timbru :((
Ultima modificare: Joi, 21 Decembrie 2006
Romică Stoica, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Contract de împrumut 84mry 84mry Am făcut un contract de împrumut autentificat la notar și nu am putut Restitui împrumutul prin care este girat cu imobil. S-a făcut contestație ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie - contract scris z8- z8- Buna ziua, Am imprumutat cu ceva timp in urma suma de 1400 Lei unei persoane neserioase. Am contract scris (inspirat dintr-un contract notarial de imprumut ... (vezi toată discuția)
Executare casa bagins bagins Am luat cu credit ipotecar acum 5 ani un apartament pe care trebui sa-l platesc 30 ani. Daca in urma unui proces penal se ajunge la concluzia ca am de ... (vezi toată discuția)