avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti

Salutari la toata lumea.
Am si eu un vecin ce ma cheama in judecata pe mine si pe sotia pt "granituire" facand o plangere unde spune tot felul de minunatii.
Singurul act pe care l-a depus pana acum la dosar este un extras CF care nu probeaza in nici un fel ceea ce afirma in plangere. Am avut prima infatisare unde am cerut amanarea procesului ca sa-mi caut un avocat.
Eu am toate actele posibile care dovedesc unde este limita dintre proprietatile noastre, acte pe care din dorinta de al face sa renunte la proces i le-am aratat si dumnealui.
El doreste sa continue cu procesul iar asta presupune din partea mea o gramada de neplaceri:
bani cheltuiti cu avocatul, cu drumurile prin oras, probleme cu copii (cu cine las copilul de 4 luni si cine duce si aduce de la gradinita copilul de 5 ani), lipsa de la lucru care inseamna mai putini bani la salar + posibilitatea de a-mi pierde serviciul etc.
Poate sa-mi spuna cineva care este calea cea mai buna de urmat pt a-mi putea recupera cat mai multi din banii cheltuiti aiurea ?
Si care este mai exact procedura de recuperare a acestor bani ? Daca el spune la sfarsit ca nu are bani, cum mai pot sa-mi recuperez ceva de la el ?
Cel mai recent răspuns: Gavril , utilizator 14:59, 31 Decembrie 2006

Pentru a nu fi afectat financiar in nici un fel, pot lua un imprumut de la banca pt al folosi la plata avocatului si a celorlalte cheltuieli din proces astfel incat sa-mi pot recupera la sfarsit inclusiv dobanda ?
Ati mai auzit de vreo situatie similara ?

nu se poate asa ceva. nu exista temei juridic.

pt ce nu exista temei juiridic?:O

Offtopic: scuze romy se pare ca fara sa vreau te-am citat :">
Ultima modificare: Vineri, 29 Decembrie 2006
Cabinet Av. Irina Rosulescu, Avocat
nu exista temei juridic ca sa-ti recuperezi dobanda pt. niste bani platiti.
ba exista aceasta posibilitate daca cel cazut in pretentii nu plateste la timp cheltuielile. astfel cu ocazia executarii silite, executorul reactualizeaza suma datorata si astfel se recupereaza partial si dobanda.
Din cate am inteles domnul are toate sansele sa fie intr-o asemenea situatie de vreme ce procesomanul nu prea are posibilitati financare;)
aia nu e dobanda, draga. :)

ba exista aceasta posibilitate daca cel cazut in pretentii nu plateste la timp cheltuielile. astfel cu ocazia executarii silite, executorul reactualizeaza suma datorata si astfel se recupereaza partial si dobanda.
Din cate am inteles domnul are toate sansele sa fie intr-o asemenea situatie de vreme ce procesomanul nu prea are posibilitati financare;)

Eu cred ca am fost destul de clara dar totusi revin:

daca domnul face un credit la banca pt angajarea unui avocat,de sa zicem 15 mil, suma respectiva este purtatoare de dobanda.
Aceste 15 mil vor reprezenta cheltuieli de judecata la care va fi obligat procesomanul. In situatia in care procesomanul nu plateste de buna voie aceste cheltuieli, dupa investirea cu formula executorie executorul, cu ocazia executarii, poate reactualiza aceasta suma de 15mil. Astfel procesomanul va fi obligat la plata unei sume mai mari de 15 mil ceea ce va acoperi partial si dobanda bancara.
offtopic: Ce nu e clar?

Alte discuții în legătură

Contract de împrumut 84mry 84mry Am făcut un contract de împrumut autentificat la notar și nu am putut Restitui împrumutul prin care este girat cu imobil. S-a făcut contestație ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie - contract scris z8- z8- Buna ziua, Am imprumutat cu ceva timp in urma suma de 1400 Lei unei persoane neserioase. Am contract scris (inspirat dintr-un contract notarial de imprumut ... (vezi toată discuția)
Executare casa bagins bagins Am luat cu credit ipotecar acum 5 ani un apartament pe care trebui sa-l platesc 30 ani. Daca in urma unui proces penal se ajunge la concluzia ca am de ... (vezi toată discuția)