avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare cumparare

Cu o asemenea redactare:
...”Pretul vanzarii reprezinta echivalentul obligatiei cumparatorului de a asigura vanzatorilor toate cele necesare traiului pe tot timpul vietii acestora inclusiv suportarea cheltuielilor cu inmormantarea,cumparatorul urmand sa intre in stapanire de fapt dupa decesul vanzatorilor”...
1.se considera ca in acest contract de vanzare cumparare exista un drept de uzufruct in favoarea vanzatorilor?
2.cumparatorul poate fi executat silit pe acest imobil ,pentru o creanta, fara a se tine cont de aceste aspecte din contract?
3.daca se poate executa silit...ce pot face beneficiarii acestei clauze?

MULTUMIRI
Partile isi dau acordul pentru ce anume?
Cumparatorul poate fi executat sililt
La o actiune in instanta ne-am gandit!Se poate in cadrul acestei actiuni(si vanzatorul si cumparatorul isi dau acordul) sa vina o persoana ca intervenient,la primul termen(sora actualului cumparator) si sa ceara proprietatea(aspect cu care deasemenea sunt cu totii de acord) .Sau vanzatorul poate cere de la bun inceput instantei rezilierea contractului si numeste noul cumparator?
E posibil de urmat sfatul lui cora2006.
Deci toate partile sunt de acord sa faceti ceva sa nu se execute imobilul, eu asta am inteles, in ideea ca vad ei dupa aceea ce fac, important e sa nu ramana fara el. Daca asta e concluzia, e posibila o actiune facuta de catre intretinuti in rezilierea contractului.
Dar, e f greu de obtinut, pt ca, dupa cum probabil stiti, rezilierea intretinerii se face pt motive expres prevazute de lege, nu e suficienta neexecutarea sarcinii, pt asta se cere indeplinirea ei, nu rezilierea.
In sfarsit, puteti incerca.
Sora nu are nici o calitate procesuala, sa o introduca intretinutii in contra cumparatorului.

Editare: am recitit ce spuneti dvs. cu numirea cumparatorului, nu exista asa ceva. Dc obtineti rezilierea, imobilul va reveni in patrimoniul vanzatorilor/intretinutilor si vor putea sa faca ce doresc cu acesta. Daca spuneti ca v-ati inteles, sa i-l vanda dupa aceea ( tot cu intretinere) surorii cumparatorului.
Ultima modificare: Duminică, 7 Martie 2010
Ana-Maria Dutescu, Avocat
eu vad ca-i un contract de vanzare/cumparare cu uzufruct viager!
creditorii nudului proprietar, executa nuda proprietate, ceilalti uzufructul...
NANOMAX a scris:

eu vad ca-i un contract de vanzare/cumparare cu uzufruct viager!
creditorii nudului proprietar, executa nuda proprietate, ceilalti uzufructul...


Mai cititi o data speta.
S-au dezlegat deja problemele de drept.
Am ajuns la cum desfiintam acest contract pt a nu fi executat imobilul, cu acordul tuturor, inclusiv al intretinutilor.

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare locuinta cu drept de habitatie. Monica H. Monica H. s-a incheiat un contract vanzare cumparare locuinta cu drept de habitatie. cumparatorii nu si respecta obligatia de intrtinere asumata prin contract. ce se ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager cetatean strain roxikira roxikira sotul meu are un apartament trecut pe nume..de la mama lui...exista un act de vanzare-cumparare in care se stipuleaza ca mama lui are drept de uzufruct ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere cu uzufruct viager ? gigelas gigelas Buna seara, In 1994,tatal vitreg al persoanei X,i-a facut prin notariat un contract de intretinere cu uzufruct viager,urmand ca persoana X sa-l intretina pe ... (vezi toată discuția)