Parintii mei mi-au facut acest actpentru casa cu obligatie de intretinere, pt.suma de 50 mil lei findca au specificat ca 150 mil, din valoarea casei ii dadusem, Tata a murit dar mama este in viata, intrebarea mea este : poate nevasta-mea sa ceara partaj la divort din aceasta casa?
Chiar daca acest contract de vanzare cu clauza de intretinere (iar struto-camila!) a fost incheiat in timpul casatoriei, dar sotia a dat o declaratie astfel ca intretinator este doar fiul intretinutilor nu si nora, atunci acest bun este propriu sotului, nu este bun comun al sotilor.
Cu privire la suma de bani prevazuta in contract ca fiind achitata de fiul intretinutilor, daca aceasta a fost achitata in timpul casatoriei sale din bani comuni cu ai sotiei, in caz de partaj, sotia poate solicita si jumatate din acea suma, in cadrul unui drept de creanta.
Daca insa, contractul de vanzare cu clauza de intretinere (!?) a fost incheiat in timpul casatoriei intre intretinuti - parintii sotului - si intretinatori - fiul intretinutilor si sotia sa, acest bun este bun comun, iar obligatia de intretinere este solidara. ;)
imobilul imi rezulta ca a fost dobandit in timpul casatoriei de catre soti, prin urmare imobilul devine bun comun intra in comunitatea de bunuri a celor 2 soti.
Eu nu vad de unde anume reiese... oricum, fara sa cunoastem situatia, e greu sa ne dam cu parerea... sotia mai poate avea un drept de creanta si cu privire la intretinerea prestata, daca aceasta e angajata numai de fiu... etc.