am o intrebare pentru persoanele care activeza in SA-uri si sunt in tema :
administratorilor care sunt salariati ai societatii in cauza li s-a suspendat CIM...?
directorului general - administrator si presedinte al CA - i s-a suspendat CIM...?
sau au renuntat la functia de administrator....
Mi se pare putin hilar ca un asociat administrator sa "trebuiasca" sa devina PFA pentru a putea sa exercite atributii de administrare a firmei. :)
Sa nu uitam ca activitatea de administrare este reglementata si de regulile aplicabile mandatului (!)
Pe de alta parte, procedura PFA se aplica persoanelor fizice care doresc sa desfasoare activitati economice (comerciale) in mod independent, ceea ce nu consider ca este cazul administratorilor de societati comerciale.
Sunt curioasa la ce cod CAEN se incadreaza acesti administratori PFA despre care se vorbeste? alte activitati de servicii prestate in principal intreprinderilor??? Haideti sa fim seriosi :D
Buna ziua! Vin si eu cu intrebarea: aceasta modificare se refera strict la SA- uri? Sunt administrator si dir. gen. cu CIM la o S.R.L. si nu stiu ce sa fac. Am primit sfatul sa incetez CIM-ul fiindca tot ce se aplica la SA-uri este valabil si pentru SRL-uri.
Cu riscul de a cadea in ridicol, lansez aceasta intrebare la care chiar sper sa primesc un raspuns favorabil mie... :">
Pt. Badea doina:
Conform art 72 din Legea 31/1990 obligatiile si responsabilitatile administratorului sunt reglementate de dispozitiile referitoare la mandat(comercial) si de dispozitiile speciale prevazute in Legea 31/1990. Fiind vorba de un mandat comercial inseamna ca administratorul desfasoara fapte de comert.
De asemenea normele metodologice la Legea 300/2004 preved in anexa 1 activitatile ce sunt supuse legii . Si intradevar, pe langa activitatea mentionata de dvs(7487 cod CAEN) e prevazuta si grupa 741 activitati juridice de contabilitate si revizie contabila , consultanta in domeniul fiscal;activitati de studii de piata si sondaj;; consultanta pentru afaceri si management(vezi art 18 din Legea 300/2004).
Parerea mea.
M-am referit, mai sus, la contractul de management sau de administrare(exclusiv)
Pt.Strinu:
Art 196 indice 1 prevede ca asociatul unic in societate nu poate avea calitatea de salariat daca este si administrator unic sau membru al consiliului de administratie.(si atat)