avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale stadiul administratorilor salariati ai SA-urilor
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

stadiul administratorilor salariati ai SA-urilor

am o intrebare pentru persoanele care activeza in SA-uri si sunt in tema :
administratorilor care sunt salariati ai societatii in cauza li s-a suspendat CIM...?
directorului general - administrator si presedinte al CA - i s-a suspendat CIM...?
sau au renuntat la functia de administrator....
Cel mai recent răspuns: mony , utilizator 11:59, 17 Februarie 2007
noi i-am lasat asa deocamdata:(
Dintre membri CA poate fi numit un director care are evident cim. Deci? Presedintele CA este si director general si are cim Ce as mai putea sa modific?
cu privire la exercitarea controlului contractelor administratorilor, nu treb sa neglijam dispozitiile OUG 79/2001...
faptul ca pana in prezent , eu cel putin, nu am auzit de controale de acest gen nu inseamna ca ele nu pot deveni o certitudine in viitorul apropiat...eu am discutat cu cei de la ORC dar inca nu au fost in masura sa imi raspunda clar la nedumeririle mele...m-au sfatuit sa mai astept...si m-au gurat sa nu ii bombardez cu adrese...sa nu ii oblig sa imi dea raspunsuri fara raspunsuri....=D>
OUG 79/2001 se refera la agenti ec. DE STAT. In general vorbind, nu cred ca este aplicabil si soc. comerciale private. CE ZICI ?
Eu am avut zilele trecute ceva treaba la ORC si cunoscandu-ma cei de acolo ca reprezint o soc.pe actiuni m-au intrebat ei pe mine cum trebuie aplicata in practica modificarea respectiva a L31/1990! Asa ca .....!!!

nu cred ca cei de la ROC au treaba cu cim ale adtorilor..
si nici cei de la ITM cata vreme ei nu au in competenta cenzurarea calitatii de adtor supusa prederilor legale din alte coduri - comercial, civil -
o intrbare absolut pertinenta: in afara actionarilor/ asociatilor cine ar avea un drept de control asupra ctrct. de administrare asoc. comerciale ?

Eu cred ca cei de la ITM sunt implicati deoarece este vorba despre cim ale directorilor!Se suspenda cim pentru directorii care sunt si administratori! ITM va verifica decizia de suspendare .

Alte discuții în legătură

Contract de mandat pt.director sucursala??? giconei giconei in cazul unei societi pe actiuni cu capital integral de stat si care are 10 sucursale pentru directori de sucursale s-a hotarit ca acestora sa li se inceteze ... (vezi toată discuția)
Administrator sa - director economic Melinda2 Melinda2 Buna ziua, Sunt director economic la un SA, angajata cu contract de munca. Societatea nu are Director General, este reprezentata de Presedintele CA si ... (vezi toată discuția)
Modificare legea 31 bluehill bluehill a aparut legea 441/2006 prin care se modifica lg. 31/1990 si lg. 26/1990 se pare ca intra in vigoare din 01.decemdrie 2006 una din modificari consta in ... (vezi toată discuția)