avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... PFA activitate exclusa de la norma de venit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

PFA activitate exclusa de la norma de venit

Buna ziua,

Sunt PFA inregistrat in 2007 pentru caen 6201 in Prahova, in sistem de impozitare pe baza normelor de venit, si recent am aflat de la administratia financiara ca aceasta activitate nu mai este inclusa la norma de venit.

Am depus deja actele pentru schimbarea activitatii la 6202 care este la norma de venit.

As dori sa va intreb urmatoarele

Voi putea ramane in continuare in regimul de impozitare pe norme de venit?

Cum voi fi impozitat in primele 3 luni ale anului?

Cu stima,
Cristian
Ultima modificare: Miercuri, 10 Martie 2010
cristian_pp, utilizator
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 19:06, 10 Martie 2010
49. Contribuabilii care în cursul anului fiscal nu mai îndeplinesc condiţiile de impunere pe bază de normă de venit vor fi impuşi în sistem real de la data respectivă, venitul net anual urmând să fie determinat prin însumarea fracţiunii din norma de venit aferentă perioadei de impunere pe bază de normă de venit cu venitul net rezultat din evidenţa contabilă.

este un pic diferit de situatia dvs dar se aplica aceeasi regula - 3 luni in sistem real prin aplicarea cotei de 16% asupra venitului net si 9 luni norma de venit, reprezentand 3/4 din norma aferenta activitatii dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Norma de venit - conditii de impunere codew codew Am gasit urmatorul paragraf din codul fiscal: Art. 49 Legea 571(actualizata)/Art. 49 - Norma metodologica - Art.49 49. Contribuabilii care în cursul ... (vezi toată discuția)
Pfa venit real tranformat in norma venit ex_klus ex_klus Salut, In prezent sunt PFA venit real (CAEN 6201) din luna septembrie 2013. PFA-ul are si CAEN-ul pentru consultanta 6202 - norma de venit. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Coduri caen : de la 6201 la 6202 lara2012 lara2012 Buna seara, Va cer sfatul intr-o problema cel putin dubioasa la prima vedere: PFA infiintat din 2006 pe CAEN 6201, norma de venit. Odata cu scoaterea ... (vezi toată discuția)