avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot oare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot oare?

Buna !...spuneti-mi va rog daca se poate sa fac un contract de colaborare (prestari servicii ) cu un bugetar(politist) instructor de tir !
Cel mai recent răspuns: anca55 , utilizator 10:11, 10 Martie 2010
Da, daca nu exista un raport de subordonare si un program de munca. Pentru munca ocazionala poti incheia un contract civil ocazional de prestari servicii (sub incidenta Codului Civil) cu plata veniturilor in regim de retinere la sursa (impozitul de 10/16% il va plati beneficiarul) conform Codului Fiscal.
Atentie! unii inspectori ITM nu recunosc aceasta munca, o considera munca la negru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de prestari servicii sau contract civil vali7111 vali7111 Buna ziua. Care este difereta intre un contract de prestari servicii si un contract civil Aceste contracte se incheie intre o persoana fizica (nu PFA) si o ... (vezi toată discuția)
Angajat cu contract civil de prestari servicii mihador mihador Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti ce contributii se opresc angajatilor cu contract de prestari servicii.Mi s-a spus ca sunt mai multe variante:numai 16%impozi ... (vezi toată discuția)
Impozit contracte prestari servicii lia19 lia19 Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.Care este cota de impozit care se opreste ptr contractele de prestari servicii prin colaborare?Noi oprim 10%dar ... (vezi toată discuția)