avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1360 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Greseli contabile
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Greseli contabile

Buna dimineata, sunt noua pe forum si as avea cateva intrebari pt binevoitori:
1.In 2007 sau facut 3 facturi de avans din greseala sa trecut pe ct 704,iar acuma in aprilie se vor face facturile finale,ce sa fac acuma?Stiu ca in 2007 sa denaturat CA folosind ct 704 este vorba despre 15000 lei
2. In ct 4551 asociati ct curente avem peste 15000 euro inca nu sa declarat la Oficiul pt spal bani, sunt 4 asociati, cum se ia impreuna sau separat pt ca daca se ia separat, adica pe fiecare asociat, atunci nu am depasit 15000 euro.Cum?
Multumesc tuturor celor care imi vor raspunde
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 09:14, 15 Martie 2010
Din punctul meu de vedere lasati asa cum ati inregistrat in contul 704.Dupa 3 ani o datorie se prescrie.
Seful asta a al d-voastra, care a asa a vrut sa se factureze, a facut un contract cu acest client??, mai ales ca fiind vorba de contul de prestari servicii este obligatoriu pe facturi sa se treaca nr de contract de prestari servicii din data de ..., chiar si daca era facturat corect folosindu-se contul 419 "Clienti creditori" trebuia stipulat contractul.
Pe viitor va sfatuiesc sa evitati situatiile " asa a vrut sefu' ", orice inregistrare contabila trebuie sa reflecte o operatiune economica reala, adica in cazul d-voastra s-au prestat niste sevicii catre clientul respectiv, servicii prestate in baza unui contract, in care era prevazuta plata unui avans in 2007, stornarea acestuia in 2010 si facturarea finala a venitului tot in 2010 care mergea pe contul 704.
In cazul de fata dupa calculele mele suma facturata care a generat venituri nereale in 2007, reprezinta aprox. 3% din CA a acelui an.
Trebuie sa corectati veniturile anului 2007 folosind contul 117, pa analiticul aferent rezultatului reportat din acel an, adica 117=411 cu suma de 15.000 de lei, 411=419 cu suma de 15.000, iar pe factura finala stornati avansul adica 411=419 in rosu cu 15000 de lei si 411=704 cu suma totala, daca difera de 15000 si tva-ul aferent, daca este cazul.
Trebuie rectificati si declaratia privind impozitul pe profit aferent anului 2007(formularul 101), iar in notele explicative la bilant detaliati expicatiile referitoare la corectarea greselilor contabile (in situatia modificari capitalurilor proprii contul 117 intrand in clasa 1 a conturilor de capital).

Andreea Voicila
Ultima modificare: Vineri, 12 Martie 2010
Andreea Voicila, Contabil
andreeavoicila a scris:

.
Pe viitor va sfatuiesc sa evitati situatiile " asa a vrut sefu' ", orice inregistrare contabila trebuie sa reflecte o operatiune economica reala, adica in cazul d-voastra s-au prestat niste sevicii catre clientul respectiv, servicii prestate in baza unui contract, in care era prevazuta plata unui avans in 2007, stornarea acestuia in 2010 si facturarea finala a venitului tot in 2010 care mergea pe contul 704.
Andreea Voicila

Andreea chiar nu mi se pare corect ce afirmi, deoarece s-au emis 3 facturi de avans. Pai nu mai este avans sau nu mai inteleg eu.
Aici se cauta solutii de eludare a legii.
Pai uite ce am inteles eu, ca trebuia sa fie avans adica pe 419 (corect), si din gresela s-a mers pe 704(gresit) (cele 3 facturi trebuiau sa reprezinte avansuri facturate catre clienti ), ceea ce a denaturat CA la 2007...si ca sa corecteze trebuie sa mearga prin 117, ca in 117 prin 121 (care se muta in 117)a ajuns ce era in 704 (704 care trebuia sa fie de fapt in 419):)
Nu cred ca se cauta solutii de eludare, trebuie sa corecteze ca e mai mult de 1% din CA la 2007. Tocmai de aia am atras atentia ca trebuia sa existe contract incheiat intre parti fiind vorba de avansuri pt prestari servicii sau lucrari, ca sa fie in legalitate.

Andreea Voicila
Pai in data de 12.03.2007 semnez contractul si tai factura de avans de 5000, corect?
Apoi mai tai o factura pe 30 iunie 2007 de avans de 5000, si pe 5 septembrie o alta factura de avans de 5000.
Consider ca celelalte 2 facturi nu sant de avans.
Daca ai fost atenta e vorba de un singur client.
:wave:
Ultima modificare: Vineri, 12 Martie 2010
MALAMUT, Consultant fiscal

Alte discuții în legătură

Factura de avans luciapap luciapap Incasam avans in data de 20.01.2011, eliberam chitanta, in cat termen eliberam factura de avans, in codul fiscal am gasit pana in cea de-a 15 zi lucratoare a ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila lucrari instalatii electrice mary_catalina mary_catalina Buna ziua, Va rog sa ma ajutati. Am preluat o societate de curand care are ca obiect de activitate lucrari de instalatii electrice (mai executa si ... (vezi toată discuția)
Note contabile constructii previas previas firma se ocupa mai recent cu executarea lucrarilor de constructii si as dori sa stiu daca notele contabile sunt corecte 5121=419 avans client 411=419,4427 ... (vezi toată discuția)