avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Comercializarea unui kit de crestere pt planta LOBELIA ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Comercializarea unui kit de crestere pt planta LOBELIA INFLATA

Buna ziua !
As dori sa stiu daca este legala comercializarea unui kit de crestere pt planta Lobelia Inflata. Kitul ar urma sa contina 1. Manual cu instructiuni detailate de crestere 2. Tableta pt fertilizare 3. Plic cu 10 seminte viabile de Lobelia Inflata 4. Plic Fertilizant organic pt plante 5. Plic Insecticid pt plante 6. plic humus organic.
Tin sa mentionez ca pe piata se comercializeaza deja asa ceva dar kitul este insotit doar de un manual de utilizare. Pe kit nu sunt inscrise numele producatorului sau alte detalii de genul. Doar in manual sunt mentionate componentele kitului iar la plicul de insecticid scrie doar atat:capsule pt inlaturarea daunatorilor contin substante bio, biopreparate sunt mijloace biologice realizate pe baza unor microorgansime utile plantelor sau pe baza unor compusi naturali extrase din plante. Este legal asa ceva ?
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 15:50, 16 Martie 2010
Da' de ce ar fi interzisa comercializarea kit-ului, ca denumirea Lobelia Inflata nu spune nimic, asa, la prima citire?
E o planta d'asta aromata care te face sa "visezi " reglementata printr-o lege speciala recent modificata, care cam interzice comercializarea si consumul?
daca nu este interzisa comercializarea plantei de cu nu vindeti.
Planta nu este interzisa. Nu am incredere in faptul ca nu este inscris pe ambalaj numele producatorului. Daca este ceva in neregula cu produsul respectiv si am factura pe produsele cumparate, in calitate de reseller am vreo protectie ?
Asa este. Temerea ta este corecta. Pe eticheta produsului trebuie sa existe si informatia privind producatorul.
Vezi art. 20 din OG 21/1992, cu modificarile si completarile ulterioare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consum droguri legale PatriciaPricop PatriciaPricop Buna ziua, Am o nedumerire si sper sa ma puteti ajuta. Intr-o seara, in scara unui bloc, 4/5 persoane consumau droguri legale(etnobotanice) in scara unui ... (vezi toată discuția)
Importanta sau neimportanta fotografiei in cadrul raportului de constatare tehnico-stiintifica CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In raportul de constatare tehnico-stiintific nu exista obligativitatea de a se efectua si fotografii? Aceasta intrebare este la modul general. In cadrul ... (vezi toată discuția)
Ce pot pati daca am fost gasit cu un plic de etnobotanice? caddylac caddylac Buna ziua,aseara in jurul orelor 23,am fost oprit de o patrula de politie,care m-au perchezitionat.Asupra mea a fost gasit un plic cu etnobotanice.Am spus ... (vezi toată discuția)