avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am nevoie sa mi se faca ancheta sociala in Spania.Cui ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am nevoie sa mi se faca ancheta sociala in Spania.Cui ma adresez?

Sunt in proces pt custodia unui minor in varsta de 5 ani care,in prezent este in grija tatalui,in Romania.Am inceput procesul in urma cu aproape un an,timp in care tatalui,i s-a intocmit ancheta sociala iar mie,nu.De mai bine de o luna s-a pronuntat divortul dar,despre incredintarea copilului,inca nu am aflat nimic.Am solicitat ancheta sociala la domiciliul actual si am fost asigurata ca aceasta se va intocmi dar pana acum,nimeni nu a luat legatura cu mine.In tot acest timp,tatal mi-a interzis sa iau legatura cu copilul,astfel incat a trecut 1 an de cand nu mi-am vazut copilul si nu i-am vorbit.Am consultat avocatul care ma reprezinta si mi-a spus ca,datorita faptului ca nu s-a pronuntat inca sentinta si copilul nu este incredintat niciunuia dintre noi,amandoi avem drepturi egale asupra lui.Dar,in cazul in care tatal refuza sa ma primeasca in locuinta lui pt a-mi vedea copilul,nu pot sa fac nimic,doar sa astept hotararea judecatoreasca.Am sa astept.Si pana atunci eu ce fac?Sa astept sa ma uite si copilul?Nu stiu la ce usi trebuie sa bat?Nu stiu cui sa ma adresez pt a mi se face ancheta sociala ,pt a se incheia procesul.multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters128050 , utilizator 14:48, 22 Martie 2010
Cum am mai spus,solicitarea anchetei a fost facuta.Actiunea de divort a fost deschisa de catre fostul sot,in care cerea desfacerea casatoriei si incredintarea spre crestere si educare a copilului,tatalui deci,lui.Eu,prin actiunea reconventionala,am cerut la fel,custodia copilului.Pe data de 2 februarie,s-a pronuntat desfacerea casatoriei,dar nu s-a spus nimic de incredintarea minorului.Am consultat dosarul pe internet si,ce am putut citi acolo,a fost:Admis actiunea principala;Admis ,in parte,actiunea reconventionala.Avocatul,m-a sfatuit sa nu trag concluzii si sa astept sa-mi fie trimisa sentinta.A trecut mai bine de o luna si nu am primit nimic.Dar,la stadiul procesual,pune ca e pe fond si e in solutionare.Deci,eu ce sa mai inteleg?multumesc pentru raspuns.
Daca ati postat corect solutia instantei, admiterea actiunii principale inseamna ca toate capetele solicitate de catre reclamant au fost admise, deci minorul i-a fost incredintat lui.Daca actiunea prinicipala ar fi fost admisa in parte pe cale de consecinta doar o parte din capetele cererii ar fi fost admise.Era foarte simplu, ca a doua zi avocatul dvs.sa verifice minuta pronuntata.
asa este. doamna av. simonette 12 are dreptate .
nu tb. asteptata comunicarea sentintei la domiciliu , comunicare care dureaza in principiu cateva luni .
avocatul dvs. trebuia sa verifice chiar in ziua ulterioara judecarii procesului , in condica si ar fi aflat decizia instantei .
personal tind sa cred ca av. nu a cerut efectuarea anchetei sociale prin comisie rogatorie. daca s-ar fi solicitat acest lucru, instanta nu s-ar fi pronuntat .

Dati-ne amanunte despre ce documentatie ati primit in Spania, de la cine, cui erau adresate, pe scurt ce contineau. Daca este vorba despre formularul A1 la care am facut eu referire in mesajul anterior, inseamna ca un exemplar a ajuns si la autoritatea tutelara a primariei unde aveti domiciliul in Spania. Instanta nu cred ca se pronunta inainte de a avea un raspuns, oricare ar fi fost el.
Am primit formularul A,in doua exemplare.Unul in limba romana si,traducerea lui in limba spaniola.Din ceea ce am citit in el,reiese ca s-a solicitat,la Juzgado de Primera Istancia/instruccion,efectuarea unei anchete sociale.Nu mi s-a facut ancheta si totusi,s-a pronuntat divortul.Acum,am inteles ca,daca actiunea principala a fost admisa,copilul i-a fost incredintat tatalui.Daca eu nu am primit sentinta,in ce masura ma afecteaza timpul scurs,in cazul in care vreau sa fac apel?Mi s-a spus ca am la dispozitie 30 de zile de la data primirii sentintei,data postei.

Alte discuții în legătură

Ancheta sociala strainatate Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu In cazul unui proces in tara, de incredintare minor care locuieste in strainatate cu unul din parinti, instanta se sesizeaza din oficiu pt efectuarea anchetei ... (vezi toată discuția)
Divort prin mediere cu probleme andrufl andrufl Buna ziua! Eu si sotul meu am hotarat de comun acord sa divortam. Avem un copil minor, asa ca ne-am dus la un mediator, sperand sa trec mai usor peste ... (vezi toată discuția)
Ancheta sociala - incredintare minor crn1972 crn1972 Sunt in proces pentru incredintare minor cu tatal copilului. Acesta a solicitat ca probe si ancheta sociala. Vreau sa stiu daca ancheta sociala se face numai ... (vezi toată discuția)