avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am nevoie sa mi se faca ancheta sociala in Spania.Cui ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am nevoie sa mi se faca ancheta sociala in Spania.Cui ma adresez?

Sunt in proces pt custodia unui minor in varsta de 5 ani care,in prezent este in grija tatalui,in Romania.Am inceput procesul in urma cu aproape un an,timp in care tatalui,i s-a intocmit ancheta sociala iar mie,nu.De mai bine de o luna s-a pronuntat divortul dar,despre incredintarea copilului,inca nu am aflat nimic.Am solicitat ancheta sociala la domiciliul actual si am fost asigurata ca aceasta se va intocmi dar pana acum,nimeni nu a luat legatura cu mine.In tot acest timp,tatal mi-a interzis sa iau legatura cu copilul,astfel incat a trecut 1 an de cand nu mi-am vazut copilul si nu i-am vorbit.Am consultat avocatul care ma reprezinta si mi-a spus ca,datorita faptului ca nu s-a pronuntat inca sentinta si copilul nu este incredintat niciunuia dintre noi,amandoi avem drepturi egale asupra lui.Dar,in cazul in care tatal refuza sa ma primeasca in locuinta lui pt a-mi vedea copilul,nu pot sa fac nimic,doar sa astept hotararea judecatoreasca.Am sa astept.Si pana atunci eu ce fac?Sa astept sa ma uite si copilul?Nu stiu la ce usi trebuie sa bat?Nu stiu cui sa ma adresez pt a mi se face ancheta sociala ,pt a se incheia procesul.multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters128050 , utilizator 14:48, 22 Martie 2010
Ceva nu este in regula, deoarece formularul A1 tradus trebuia sa ajunga la tribunalul in raza caruia aveti domiciliul si acesta sa trimita adresa la primarie pentru efectuarea anchetei sociale (asta pe scurt).
Cine a fost expeditorul? (pe plic)
Avocatul sa verifice minuta si veti afla mai multe amanunte. La arhiva intrebati daca s-a redactat actiunea. Intr-adevar aveti 30 de zile de la comunicare pentru apel. Urmariti indeaproape, oricum ati pierdut ,,firul"
Ca am pierdut,nu a fost prea greu sa i-mi dau seama insa,ma asteptam ca avocatul sa i-mi spuna si sa i-mi dea mai multe amanunte si in legatura cu plicul pe care l-am primit.Expeditorul a fost Judecatoria Aiud.Poate ca trebuia sa trimit eu traducerea la tribunal dar,daca nu se specifica nimic in acest sens in scrisoare,daca mi s-a spus ca autoritatile romane au datoria sa se puna in contact cu cele spaniole.....ce i-mi ramane de facut?
Am vorbit cu avocatul si mi-a spus ca nu s-a redactat actiunea,ca ceea ce am gasit eu pe internet e tot ce a putut afla si el si,sa stau sa astept sa-mi fie comunicata sentinta.Multumesc tare mult pentru raspunsuri.
Procedura potrivit regulamentului la care am facut eu referire este cea care am descris-o in cateva cuvinte. Nu dvs trebuia sa transmiteti formularul tradus, chiar daca va prezentati personal cu acesta, nu il lua in considerare, reglementarile internationale sunt clare.
Inseamna ca avocatul a solicitat totusi ancheta sociala, este posibil ca grefiera din eroare sau nestiinta sa fi trimis ambele formulare A1 pe adresa dvs.
Noi acum facem doar prezumtii. Avand in vedere ca s-a luat in pronuntare, deocamdata nu prea puteti sa faceti efectiv altceva, decat sa asteptati redactarea hotararii si eventual pt. linistea dvs si pt a face un ,,plan de atac", aflati ce s-a consemnat in minuta, asa cum ati fost sfatuita.
Asteptam sa ne contactati, sa reveniti cu noutati.
Va multumesc ,din inima,tuturor pentru respunsuri.Am sa revin.Cu respect,Maria

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ancheta sociala strainatate Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu In cazul unui proces in tara, de incredintare minor care locuieste in strainatate cu unul din parinti, instanta se sesizeaza din oficiu pt efectuarea anchetei ... (vezi toată discuția)
Divort prin mediere cu probleme andrufl andrufl Buna ziua! Eu si sotul meu am hotarat de comun acord sa divortam. Avem un copil minor, asa ca ne-am dus la un mediator, sperand sa trec mai usor peste ... (vezi toată discuția)
Incredintare sara reis sara reis Buna seara am o antrebare pentru incredintare copil mamei .Minorul e rezultat dintr-un concubinaj tatal nu sa interesat de copil si nici pensie alimentara nu ... (vezi toată discuția)