avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general decontare bon si factura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

decontare bon si factura

e adevarat ca daca bonul fiscal nu are stampila pe verso nu e valabil si daca valoarea lui depaseste 100 lei , atunci e obligatoriu factura
ma refer la valabilitatea lui in registru plati - incasari
si as mai avea o intrebare : in registru plati - incasari se trece suma fara TVA de pe factura?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 18:30, 8 Iunie 2010
Mie mi s-a spus ca nu se pot deduce de catre intreprinderile individuale cheltuielile aferente combustibilului, decat in cazul in care se demonstreaza ca ai angajati pe care ii transporti la/de la punctul de lucru. Este valabila aceasta afirmatie?
da
Acestea sunt exceptiile care permit deducerea ch cu combustibilul la intrep individuale :
1. vehiculele utilizate exclusiv pentru: intervenţie, reparaţii, pază și protecţie, curierat, transport de personal la şi de la locul de desfăşurare a activităţii, precum şi vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenţi de vânzări şi de agenţi de recrutare a forței de muncă;

2. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv pentru activitatea de taxi;

3. vehiculele utilizate pentru închirierea către alte persoane, inclusiv pentru desfăşurarea activității de instruire în cadrul şcolilor de șoferi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bon fiscal nestampilat Cristina Vasile Cristina Vasile Buna seara! Daca am bonuri fiscale, altele decat cele de combustibil, cu produse protocol, papetarie, etc, si [b]nu sunt stampilate[/b], cu valoare de pana ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal cimpazu cimpazu buna ziua, administratorul mi-a adus niste bonuri de motorina; formatul acestora este la fel ca bonurile obisnuite ex: alimente,haine etc deci nu au formatul ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate tva si cheltuiala la bonuri fiscale?! mercur_ro mercur_ro HG 831/1997 a fost abrogata prin HG 105/18.02.2009. HG 831/1997 a fost modificat prin ordinul 293/2006 (care modifica OMFP 1714/2005)... Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)