avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Se pregateste ceva ............
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Se pregateste ceva ............

Stie cineva ce se pregateste, cei de la INM toate ziua fac adrese catre CSM pt. modificarea examenului in anul 2007, desi pe undeva nu inteleg din cate stiu in 2006 a fost singurul an in care toate locurile au fost ocupate dar probabil nici asa nu e bine !!!!!!!!!
Cred ca cineva "important" nu a intrat si atunci..........e normal sa modifici modul de admitere, NU ?
Altfel eu nu vad nici un motiv M.J. toate ziua "plange" ca nu are personal dar daca la un concurs se ocupa toate locurile atunci trebuie modificat urgent nu-i asa?
Va rog sa verificati pct. 4 [ link extern ]
Va rog sa verificati pct. 13 [ link extern ] >
Cel mai recent răspuns: Gavril , utilizator 10:07, 4 Februarie 2007
Sper să fie o glumă proastă asta cu media generală 8,00 altfel ar fi o gafă monumentală din partea celor care decid.
ARGUMENTE: I
1) te rog să-mi spui de unde ştii că cel care a terminat Facultatea de Drept din Bucureşti să spunem “A” cu media 7. 83 sigur e mai slab pregătit decât “B” care e din Constanţa de ex. şi a terminat facultatea de drept particulară (posibil şi la fără frecvenţă, nu?) cu media generală 8,00 dacă la “A” nu dăm nici măcar posibilitatea de a participa la examen ? Să nu mai punem la socoteală ca “B” 3 ani putea fi şi şofer de taxi iar “A” să lucreze în domeniu şi să fi avut peste 100 de procese.
2) Legea 303/2004 art. 14 alin.2 care enumeră condiţiile de a participa la examenul de admitere la INM este o lege organică ce să înţeleg ca CSM dă o hot. care schimbă o lege organică ? Pt. că CSM are dreptul să stabilească modalitatea de examinare şi nu condiţiile de înscriere, sau dă MJ un ordin ilegal cum a făcut-o în 2001 ca în 2003 tot MJ să revină şi să recunoască că a fost ilegală şi o gafă monumentală ? Pt. că a vota o lege organică în Parlament în acest sens nu mai este timp şi sincer am rezerve că o asemenea aberaţie ar trece de parlament, iar un OUG ar fi tot un abuz.
Argumente II.
3) Constituţia garantează dreptul de a profesa liber, cineva dacă e licenţiat în drept cu media 7,83 cum îngrădeşti dreptul de a participa la examen pe motivul că este slab pregătit dacă nici măcar nu ai supus unui examen? Nu uita că acum un an arăta la televizor faptul că s-a organizat un examen direct pe post pt. cei cu 5 ani vechime şi o fată din Craiova cred, care a terminat facultatea particulară cu media 7,83 a fost singura admisă din toate ţara. După acest criteru săraca nici măcar nu merită să fie magistrat, ce contează că a învăţat 2-3 ani pt. acest examen !
4) Iar faptul că sunt mulţi la examen în nici un caz nu este un dezavantaj intră în bugetul INM-ului o sumă importantă de bani iar după testul grilă care este corectată de calculator rămân circa 30% din candidaţi iar INM râmăne cu banii şi bine face, şi cred că ai fi surprins să afli nr. juriştilor admişi la INM şi cei care nu aveau media generală de 8,00.
5) Eu cred că anumite persoane care au medii peste 8,00 doresc acest lucru dar nu pt. situaţia că vezi Doamne cei care nu au media generală de 8,00 scriu la “ plezneală” ci invers nu vor concurenţă.
6) Eu am o propunere genială : - ce ar fi ca media necesară să fie minim 9,90 şi să facă şi o listă nominală cu cei care au dreptul să participă la examenul de admitere organizat de INM , nu de alta dar Doamne fereşte vine cineva din Bârlad cu media 9,90 şi după cum se ştie concurenţa ar fi o catastrofă pt. “unii” ?!

Lorant, zi-le baiatu' ! Zi-le tu !
ia zi, daca vin iar cu propunerea aia ... sunt mancati in concencios administrativ ?? :D
Aşa este legal Gavril dar " Două lucruri sunt infinite în lumea asta, universul şi prostia umană în ceea ce priveşte pe prima nu sunt absolut sigur" !!!

Einstein

Alte discuții în legătură

Regulament nou? andisor andisor este un nou regulament pt aDMitere in magistratura? (vezi toată discuția)
Examen inm Marinela Chirita Marinela Chirita stiti ceva despre o noua data pentru sustinerea examenului la inm, in decembrie? pt ca eu stiu ca ex este in septembrie pt inm si in martie pt magistratura. ... (vezi toată discuția)
Admitere inm nela.strugariu nela.strugariu este cineva dispus sa discutam pe forum azi? ceva noutati despre admiterea in INM?:-/ (vezi toată discuția)