Autoritatile mentionate analizeaza succesiunea evenimentelor si incadrarea acestora ,strict in baza materialului probator
Cred ca indiferent de situatie,de cauzele care au dus la declansarea unui asa-zis conflict,inutil,ar trebui ca doi oameni maturi sa gasiti un mod de a va impaca si dea sfarsi acest "conflict" in cel mai civilizat mod.
Indiferent de rasa celui cu care ati intrat in "conflict",nu ar trebui ca organele statului sa se lase influentate de o etnie sau alta pentru ca nimeni nu a primit niciodata ,un certificat de "mai roman" sau de"mai putin roman"
Nu au rost tracasarile care ar urma la cercetari si instante,care "mananca" timp si nervi.
Si mai este ceva,o vorba din batrani ,care spune ca" uneori in viata s-ar putea sa fie prea tarziu sa mai gasim timpul necesar pentru a ne impaca"
Va rog sa considerati acesta ca fiind un sfat dat de un om,altui om
Sunt perfect de acord cu dumneavoastra. la fel mi-a sugerat si politistul. eu nu am nimic impotriva sa se intample asa.problema sta in partea cealalta, din pacate. pana acum au mers si au pozat in victime peste tot. ce e grav si josnic din partea lor e ca au inceput cu reclamatii si presiuni pe la scoala si totul se rasfrange asupra copilului. la fel ca si dumneavoastra am abordat si eu problema ieri la scoala (dupa ce m-au/ne-au reclamat): nu trebuie sa sufere copii pentru ce s-a intamplat undeva in afara scolii intre doi adulti ...rude ale lor, important e ca ei sa-si vada de scoala si sa nu aiba de suferit din cauza unei ...prostii pana la urma. Asa cum am spus si repet: strang mana celuilalt fara resentimente dar daca el continua asa tind sa cred ca el/ei urmaresc altceva si toata intamplarea a fost premeditata ...(poate-s paranoic dar asa vad acum lucrurile). credeti ca mie-mi face placere sa adorm si sa ma trezesc zilnic cu grijile acestea? ...sa ma uit tot timpul in jurul meu iar in timpul orelor sa stau ca pe ace pana vine copilul sa-l duc acasa? ...sa ma gandesc ca poate pana la urma vrea bani iar eu (oricare ar fi suma) sa-l refuz stiind ca el a provocat tot scandalul si nu merita nici macar scuze?
multumesc mult pentru sfat si credeti-ma ...e tot ce-mi doresc: sa fim oameni (chiar daca vedem zilnic cum rasa umana se inraieste din ce in ce mai mult).
Sfatul meu este că, dacă tot nu poţi ajunge la o înţelegere cu partea vătămată, ca modalitate de apărare a ta este aceea de a dovedi că ai săvârşit fapta în legitimă apărare, ceea ce este cam greu de dovedit în speţa în cauză, sau să demontezi afirmaţiile martorului, acest lucru putând să-l faci printr-o confruntare cu acesta sau prin testarea acestuia la poligraf, bineînţeles dacă acesta doreşte. Dacă reuşeşti aceste lucruri, chiar dacă partea vătămată insistă în faptul că a-i agresat-o şi chiar dacă prezintă certificat medico-legal în acest sens, operează principiul prezumţiei de nevinovăţie, precum şi principiul "in dubio pro reo", adică orice dubiu profită întotdeauna celui acuzat, astfel că soluţia în cauză va fi Scoaterea de sub urmărire penală. NB. Am plecat de la premiza că s-a început urmărirea penală în cauză, iar ca probe în acest sens să fi fost coroborarea declaraţiilor părţii vătămate cu cele ale martorei, eventual cu ceea ce a concluzionat certificatul medico-legal, în cazul în care s-a produs şi o vătămare, căci, în lipsa acestuia, s-ar fi început pentru art. 180 alin. 1 C.P.
imi va fi foarte greu sa plec capul pentru ca el sa-si retraga plangerea. ar insemna sa ma recunosc vinovat de un scandal provocat de el. singura vina, pe care am si recunoscut-o, este ca din toata inclestarea aceea in care eu incercam sa ma eliberez si sa ma apar, el s-a ales cu un ochi vanat (l-am lovit cu sacul, cu vre-o parte a mainilor... nu stiu; stiu ca la un moment dat l-am vazut cu partea de jos a ochiului vanata). dar la cat de agresiv era nici telefon la politie nu puteam sa dau. ca sa-i zic "piua sa dau un telefon?". voi merge pana in panzele albe cu declaratia mea. ma cred ...bine. nu ma cred ..aia e. daca se merge pe principiul "doritului" la testul cu poligraful nici martora nici cel care m-a reclamat nu vor "dori". 100%. martora nici nu a venit atunci la politie, asa ca au avut timp suficient a se puna de acord in declaratii. iar daca nu ma cheama politia la o discutie n-am cum sa "ma confrunt" cu ei. ma gandesc sa incerc sa gasesc dovezi ca e recalcitrant si violent. e cu siguranta acel "ceva" care ne deosebeste si poate va arata adevarata cauza a plangerii. faptul ca el a fost la scoala sa ceara pedepsirea copilului meu (in urma conflictului de pe strada) poate dovedi ceva in instanta? inca ceva.... cam care e tariful pentru un avocat intr-un caz ca asta?