avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... din agresat am devenit agresor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

din agresat am devenit agresor

Buna ziua
va rog sa-mi spuneti ce pot face si ce se poate intampla in cazul de mai jos.
ieri cand imi luam copilul de la scoala un bunic isteric a venit tipand si acuzandu-mi copilul de ...vorbe urate la adresa nepotului. vazandu-l asa vehement mi-am luat copilul si am plecat fara sa-i raspund. am parcurs vreo 10m timp in care el a urlat in continuare si dupa distanta asta m-a prins din urma si m-a bruscat, fiind foarte violent. la inceputul agresiunii am incercat sa plec, sa nu-i raspund. apoi am incercat sa ma apar. din toata povestea asta el a iesit cu un ochi vanat iar eu doar cu hainele deranjate. am vrut sa chem politia si intre timp a scos el telefonul si ma intreba de numarul de la politie. i-am sugerat sa sune la 112. apoi ...ce sa zic. la telefon a spus ca el este cel agresat. intre timp a inceput sa-i curga si sange din nas.... ce sa mai zic . arata de parca l-as fi batut cu intentie si se plimba pe trotoar sa-l vada toti de acolo. nici nu l-am atins in zona nasului sau a gurii iar ochiul este vanat clar din vina mea in incercarile de a ma apara (m-am folosit de un rucsac si de mainile cu care tineam rucsacul indreptat spre fata lui). martori ...nu s-a bagat nimeni din cei care erau acolo. in schimb a venit o femeie care a zis ca a vazut tot si vrea sa fie martora. eu prefer o testare cu poligraful. pentru ca altfel nu vad cum as putea dovedi ca am vrut doar sa ma apar de omul acela si daca este inteles cu femeia iar nu pot dovedi. n-am pile, avocati sau... cunostinte. n-am nici antecedente si nici amenzi de genul asta sau de alta natura civila sau penala. de aceea apelez la voi. politistul care ne-a luat declaratii mi-a zis ca daca nu ma inteleg cu omul ala sa-si retraga plangerea nu am ce sa fac. nu pot sa cred ca din agresat am devenit agresor si mai trebuie sa-l si despagubesc pe individ. e strigator la cer. oare judecatorii vor vedea lucrurile asa cum s-au intamplat?
Cel mai recent răspuns: lordbobby , utilizator 11:59, 12 Ianuarie 2011
Pana la urma va trebui sa va aparati. pentru ca nu aveti alta solutie.
Cred ca cel mai bine ar fi sa angajati un avocat care sa va sustina cauza si eventual sa puteti dovedi existenta legitimei aparari sau a scuzei provocarii astfel cum este aceasta prev.de art.73 c.pen
lordbobby a scris:

imi va fi foarte greu sa plec capul pentru ca el sa-si retraga plangerea. ar insemna sa ma recunosc vinovat de un scandal provocat de el. singura vina, pe care am si recunoscut-o, este ca din toata inclestarea aceea in care eu incercam sa ma eliberez si sa ma apar, el s-a ales cu un ochi vanat (l-am lovit cu sacul, cu vre-o parte a mainilor... nu stiu; stiu ca la un moment dat l-am vazut cu partea de jos a ochiului vanata). dar la cat de agresiv era nici telefon la politie nu puteam sa dau. ca sa-i zic "piua sa dau un telefon?". voi merge pana in panzele albe cu declaratia mea. ma cred ...bine. nu ma cred ..aia e. daca se merge pe principiul "doritului" la testul cu poligraful nici martora nici cel care m-a reclamat nu vor "dori". 100%. martora nici nu a venit atunci la politie, asa ca au avut timp suficient a se puna de acord in declaratii. iar daca nu ma cheama politia la o discutie n-am cum sa "ma confrunt" cu ei. ma gandesc sa incerc sa gasesc dovezi ca e recalcitrant si violent. e cu siguranta acel "ceva" care ne deosebeste si poate va arata adevarata cauza a plangerii. faptul ca el a fost la scoala sa ceara pedepsirea copilului meu (in urma conflictului de pe strada) poate dovedi ceva in instanta? inca ceva.... cam care e tariful pentru un avocat intr-un caz ca asta?

CaRE este tariful unui avocat e greu de spus.Trebuie sa intrebati avocatul respectiv.
Daca ati lovit ati putea avea ceva probleme....

In mod incredibil am intalnit si eu un caz in care persoana grav agresata...a fost invinuita...#-o
Nu stiu de ce dar imi cred clientul ca a fost agresat el si nu ceilalti...
Daca nu aflam direct de la politist chiar nu puteam sa cred asa ceva.Probele, zice politistul, asa indica.Ar fi 5 martori ( care eu cred ca sunt mincinosi).
Inca nu am cerut sa vad probele, dar un lucru este sigur...orice vicima poate fi acuzata pe baza de probe ( false).
Aceasta este teoria lumii interlope.
Intrebarea este daca o persoana aflata in aceasta situatie ( si nevinovata) ar putea fi condamnata?
Eu cred ca, nu...
Se spune ca, practica ne omoara...dar nu pe toti...

avocat Claudiu Lascoschi
da... aveti dreptate. e foarte usor ca un grup sa se lege de o persoana (insotita sau nu) sa-l agreseze fara sa-i lase urme iar acesta din urma in incercarile lui de a se apara/feri de ei sa-i lase o vanataie/zgarietura unuia din grup (cu sau fara intentie ...nici nu stiu daca mai conteaza atata vreme cat esti supus unei astfel de presiuni). de aici pana la IML si plangerea penala nu-i decat un pas. sunt dezamagit de modul in care politistul a adresat intrebarile precum si de turnura pe care o poate lua acest dosar. daca nu mi se intampla acest lucru n-as fi crezut posibil asa ceva. data viitoare o sa stiu ca trebuie sa stau ca ...mielu la taiere si sa astept linistit politia. iar daca n-am vanatai mai bine sa plec linistit ca tot nu o sa ma creada nimeni. ...in ce lume traim!?
Dezamagire totala... Azi mi s-a adus la cunostinta ca sunt pus sub acuzare sau ceva de genu asta ...ca sunt invinuit pentru vatamare corporala. Nu a contat faptul ca reclamantul m-a agresat, nu a contat faptul ca am incercat sa evit un conflict cu un nebun iar apoi am incercat sa ma apar de el, nimic nu a contat. Bun reclamantul.... pe de o parte a reusit sa ma agreseze si sa ma provoace cu atitudinea lui violenta iar pe de alta sa-i convinga pe politisti ca el este victima. Pacat ca exista astfel de oameni si ca minciuna este mai credibila decat adevarul. O zi buna tuturor!
Singura dvs.problema trebuie sa fie ,sa aveti probele necesare pentru a demonstra contrariul,sa va aparati "ca la carte"cu recomandarea ,ca in limita psoibilitatilor financiare,sa apelati un avocat care sa va ajute profesionist in acest sens.

Alte discuții în legătură

Condamnat nevinovat FlorinDatcu FlorinDatcu Buna ziua.Am fost condamnat la 4 ani cu executare nevinovat,fara sa cunosc persoanele implicate in dosar,doar pentru ca ma uraste atat de tare cel care zice ca ... (vezi toată discuția)
Sa fac sau nu testarea poligraf ? Achimitom04 Achimitom04 Buna ziua ! Am si eu nevoie de un sfat, de la domnul avocat Lasconschi sau altcineva care ar putea sa ma ajute. Lucrez pe o ambulanta Smurd. In februarie ... (vezi toată discuția)
Situatie test poligraf andrewculda andrewculda Buna ziua! Ma numesc Andrei Culda, sunt inscris nou pe acest forum tocmai pentru a afla raspuns la cateva intrebari. In urma cu ceva timp un coleg de-al ... (vezi toată discuția)