avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... caldura la metru patrat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

caldura la metru patrat

stiu ca energia termica (caldura) se imparte la metri patrati pe care ii are fiecare apartament. intrebarea mea este: se imparte si la metrii patrati care reprezinta balcoanele(ca doar nu se incalzesc si ele)? daca raspunsul este ca se imparte doar la metrii patrati ai apartamentului propriu-zis, fara balcoane, v-as ruga sa-mi transmiteti si temeiul legal, k sa pot arata si presedintelui meu de asociatie, daca nu...........va multumesc oricum pt raspuns,oricare ar fi el. sanatate!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:38, 20 Martie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Si daca cititi art.17 din 233/2004 o sa gasiti toate situatiile de marire a suprafetei utile si ce proceduri se au in vedere. Asa ca, reglementari legale sunt, nu trebuie sa mai inventam a doua oara apa calda...:)

Ca balcoanele inchise sa fie incluse in suprafata utila este o conditie: sa se faca cadastru nou apartamentului. In lipsa acestuia si inregistrarii in registrul de carte funciara, ca atare, marirea suprafetei utile a apartamentului si a celei totala a blocului este nula. Aceasta nu se poate face ad-hoc de catre administrator sau presedinte sau...oricine.

Inchiderea balcoanelor nu inseamna neaparat introducerea lor in spatiul util, ci in primul rand izolarea termica a apartamentului. Atunci cand peretele despartitor intre camera si balcon este daramat si suprafata camerei se mareste prin aceasta, deabia atunci se poate cere un cadastru nou cu toate cele ce urmeaza dupa asta si abia in acest moment se face modificarea suprafetei utile.

In privinta calculului la caldura acolo unde sunt montate calorifere in balcoanele inchise, daca masurarea se face pe repartitoare deja problema este rezolvata.
Daca calculul se face la pausal atunci se pune problema de a modifica SET-ul apartamentului si al blocului, incluzandu-se in capacitatea de incalzire al apartamentului a numarului de elementi montati in balconul cu pricina si se face cu ajutorul specialistilor furnizorului. Nici in acest caz administratorul sau presedintele asociatiei nu au vreun rol decat acela de a sesiza problema la furnizor.
Ultima modificare: Duminică, 21 Martie 2010
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Balcoane si logii incalzite ( inchise ) Jean Valjean Jean Valjean Buna seara. Va supun atentiei urmatoarea intrebare. Care este baza legala pentru a modifica si a pune la intretinere suprafata incalzita ( balcoane, loggii, ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor cu caldura intr-un bloc cu repartitoare ancag70 ancag70 Buna seara ! Locuiesc intr-un bloc din sectorul 3, Bucuresti, unde s-a creat o situatie incordata si extrem de neplacuta intre membrii asociatiei, situatie ... (vezi toată discuția)
Cum calculez caldura la un apartament cu radiatoare motate in balcoane? papiotta papiotta Buna ziua. Intrebarea mea este identica cu cea din titlu. Care ar fi formula de calcul si baza legala a acesteia. Mentionez ca blocul are 40 de aprtamente ... (vezi toată discuția)