avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general drept de semnatura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

drept de semnatura

Buna.Sunt economist intr-o firma de un an si ceva...am terminat "finante-banci" si master in "audit si convergenta contabila"...ce conditii ar trebui sa indeplinesc pentru a putea semna actele contabile?
Cel mai recent răspuns: m09ny , utilizator 14:17, 9 August 2010
Ar trebui sa corectez putin ...intrebarea mea ar fi trebuit sa sune cam asa:"daca sunt economist licentiat,cu master in domeniu "audit si convergenta contabila",as putea sa tin contabilitatea unor firme acasa, pe langa serviciu.?adica am drept de semnatura a bilantului sau trebuie sa ma inscriu la Ceccar si abia dupa aceea?...scuze daca nu am fost destul de clara..multumesc
Puteti sa tineti contabilitatea "pe langa serviciu" Cu conditia sa existe un contract intre dv. si firma (contract de munca cu timp partial). Evident, puteti si semna bilantul.
Ca sa va inscrieti la CECCAR trebuie mai intai sa sustineti un examen.
Ca sa profesati ca expert contabil : trebuie sa renuntati la munca salariata (mai putin in cazul in care societatea unde sunteti angajata este ea insasi membra CECCAR) + sa va declarati persoana fizica autorizata la fisc / sau sa va deschideti o firma cu profil de activitate acceptat de CECCAR (singura sau impreuna cu alti experti contabili).
Incercati o asociere intro societate de profil cu alti experti contabili.
Deocamdata puteti. Cu conditia sa incheiati cu firmele respective un CIM partial.
multumesc mult
Buna ziua,

Eu fac actele de conta primare la firma mea (NIR, registru de casa si raport de gestine) si m-ar interesa sa aflu ce trebuie sa fac pentru a putea face si bilant si restul actelor pentru magazin, cum as putea sa obtin drept de semnatura? As vrea sa urmez cursul de contabil de la Camera de Comert si Industrie intrucat inca 4 ani la facultate e destul de greu avand copil mic.
Mentionez ca am terminat Facultatea de Drept.

Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masterat sau expert contabil Renata70 Renata70 Buna ziua, Nu stiu in ce categorie de intrebari ar trebui sa incadrez intrebarea mea. Va rog respectuos sa ma informati daca absolvirea unui masterat de ... (vezi toată discuția)
Expert contabil cretziella cretziella de 2 ani tin contabilitatea catorva societati avand la baza un cur s de contabilitate(tot de la nir la bilant). anul acesta am absolvit finante banci. ma ... (vezi toată discuția)
Bilant Ipra Ipra Economist angajat cu carte de munca ,.membru ceccar ca contabil autorizat, poate semna bilantul unei societati care are cifra de afaceri mai mare de 35000 ... (vezi toată discuția)