avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna

ce se intampla cu concediul de odihna neefectuat in anul in care imi dau demisia? l-am pierdut?
in perioada de preaviz, imi pot lua concediu de odihna in baza faptului ca pe parcursul perioadei de preaviz contractul de munca isi produce toate efectele?
daca el isi produce toate efectele inseamna ca am dreptul sa-mi iau si concediu, nu?:)
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 15:10, 1 Octombrie 2007
Am si eu o mare nelamurire. Stiu ca anul trecut se putea intra in prenatal daca aveai peste 6 luni pe cartea de munca. E adevarat ca acum trebuie sa ai peste 12 luni ca sa poti lua prenatal la copii?? Si inca ceva; eu nu pot intra in prenatal dar stiu ca sotul poate daca are carte de munca, iar el face in noiembrie cand nasc eu 8 luni trecute in cartea de munca fara intrerupere. as dori sa aflu daca poate ca el sa intre in prenatal. multumesc mult si poate imi va da cineva raspunsul.
Imi pare rau ca trebuie sa te dejamagesc, dar sotul nu poate intra in concediu medical prenatal,( adica inainte de nastere), pentru simpul motiv ca se acorda doar femeilor gravide, prenatal si postnatal ( inainte de nastere si dupa nastere).
Cu siguranta ca te referi la concediul pentru cresterea si ingrijirea copilului de pana la 2 ani, lucru care intradevar se acorda doar daca tatal are in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului venituri supuse impozitului pe venit. Aceasta ce inseamna ca nu este necesar ca sa fi fost salariat putea realiza venituri si din alte activitati profesionale: colaborari etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz concediu Ank27 Ank27 Se poate lua concediu de odihna in preavizul de demisie?Multumesc.. (vezi toată discuția)
Demisie si concediu de odihna problema se pune in felul urmator.lucrez la o firma de anul trecut din iunie si vreau sa plec de la ei.eu ma gandeam sa-mi depun demisia de sapt viitoare dupa ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna neefectuat se poate pierde? ileanamaier ileanamaier Sunt profesor titular in invatamantul preuniversitar. Am intrat in concediu prenatal in 15 iunie 2009, deci nu am beneficiat de C.O. In 10 iulie 2011mi s-a ... (vezi toată discuția)