avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... apelez la dumneavoastra in speranta ca ma veti ajuta...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

apelez la dumneavoastra in speranta ca ma veti ajuta...

Ma numesc xxx si apelez la dumneavoastra in speranta ca ma puteti indruma pt a-mi rezolva problema.Recent am fost implicat intr-o situatie in care mi s-au incalcat anumite drepturi si as vrea sa stiu caror institutii trebuie sa ma adresez pt ca persoanele care au gresit sa suporte consecintele de rigoare.
Calatorind cu trenul pe distanta Cluj Napoca-Bucuresti Nord mi-au fost solicitate biletul de calatorie si legitimatia de transport,fiind inconstient am recurs la un lucru care intra putin sub incidenta penala si pt care sunt dispus sa suport consecintele,am gasit o legitimatie de transport si am folosit-o in scopuri personale.In demersurile ulterioare am fost jignit,agresat verbal si fizic,mi s-au adus injurii,de catre seful de tren si de catre reprezentantii politiei transporturi feroviare,eu de altfel recunoscandu-mi fapta si fiind dispus sa raspund pt ea.Am fost dezinformat si retinut abuziv in mai multe statii,de catre politia transporturi feroviare,in sensul ca mi sa eliberat un act cu care mi sa spus ca pot calatorii pana la destinatie doar aratand acel act sefului de tren pt a-mi putea continua calatoria,bineinteles ca nu a fost asa.
Unde ma pot adresa pt a aduce la cunostinta aceste fapte prin care mi s-au incalcat foarte multe drepturi?
Tinand cont ca nu am antecedente penale care pot fi consecintele,pt fapta savarsita?
Aceasta fapta este trecuta in cazierul militar? Daca da,in temeiul caror articole ma pot reabilita?
Cu stima si respect.
Cel mai recent răspuns: aemeth , utilizator 22:19, 24 Martie 2010
Dvs.ati savarsit cu buna intentie infractiunea de "fals privind identitatea",in intelesul prevederilor art.293 c.pen,sanctionabila cu inchisoarea de la 3 luni la 3 ani.
In privinta comportarii politistilor,puteti formula,in situatia in care va puteti dovedi sustinerile,plangere /plangeri penale pentru infractiunile de"abuz in serviciu contra intereselor persoanelor",prev.de art.246 c.pen( 6 luni la 3 ani) si evntual,"purtare abuziva",prev.de art.250 c.pen(3 luni la 3 ani).
Dvs,trebuie sa cumpaniti bine,in ce masura va puteti dovedi sustinerile(acte,martori) in ceea ce priveste cele doua infractiuni,pe care pretindeti ca le-au comis politistii,dar trebuie sa va ganditi si cu privire la apararile pe care le puteti face in favoarea dvs.,cu privire la infractiunea care probabil,vi se va imputa,pentru a beneficia de o sanctiune cat mai mica,eventual,cu suspendarea executarii,conf.art.81 c.pen..
Daca aveti posibilitati,ar fi bine sa consultati sau sa angajati un avocat pentru a va sustine apararile.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Sincer nu mai inteleg nimic,am stat de vorba cu un avocat si i-am explicat circumstantele in care sa produs evenimentul,i-am reprodus declaratia pe care am dat-o la politie,am fost cooperant,nu am antecedente,mi-am recunoscut fapta,am declarat ca nu cunosteam consecintele,a fost un gest necugetat,am declarat ca regret fapta,iar raspunsul lui a fost ca cel mai probabil o sa primesc o amenda...,dar daca pe viitor voi mai avea probleme verdictul o sa fie altul..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificate false Iuly99 Iuly99 Salutare. O ruda de a mea din tara a contrafacut mai multe Certificate de Nastere la cererea unor persoane contra unor sume de bani si i lea predat ... (vezi toată discuția)
Furt in tren amy_dyly_2008@yahoo.com amy_dyly_2008@yahoo.com #-o buna ziua am 20 de ani intro seara dintro prostie am furat cu un coleg o statie de emisie receptie dintr-un tren iar prietenul meu a fost prins de politia ... (vezi toată discuția)