Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului.Vezi agenda evenimentului și participă →
Am nevoie de o opinie avizata privind un subiect de natura juridica.
Sotia mea a nascut anul trecut in octombrie si ne-ar fi de mare folos bonificatia pentru nastere specificata in CCMN 2007 - 2010. Problema este ca ea nu poate beneficia de aceasta bonificatie deoarece institutia in cadrul careia a lucrat este in subordinea Academiei Romane care este sau nu este semnatara acestui document, dar nu este trecuta in anexa care defineste toate institutiile care sant obligate prin lege sa acord acest drept.
In consecinta, intrebarea mea este daca eu (tatal) am dreptul legal sa solicit angajatorului meu acordarea acestui beneficiu.
Multumesc pentru ajutor in clarificarea situatiei.
Cu alte cuvinte, daca mama este salariata dar institutia nu este obligata prin lege sa acorde aceasta bonificatie, ghinion. Nici tatal nu are dreptul sa ceara aceasta bonificatie.
Faceti aceasta solicitare in scris asigurandu-va ca primiti numar de inregistrare .
In cerere precizati ca in caz de refuz doriti sa vi se argumenteze cu prevederi legale si din normative interne motivul refuzului platii acestei bonificatii.
e mai bine sa incercati decat sa va para rau mai tarziu ca nu ati facut-o .
Bonificatie
dida5801
Intr-un sediu suntem 5 Asociatii de proprietari care prestam servicii de caserie pentru locatari. Contractul de inchiriere este cu o societate din subordinea ... (vezi toată discuția)
Prima de nastere
LUMI1971
Am avut o salariata,cadru didactic,incadrata pe perioada determinata,care a nascut pe 30 august 2007.Incepand cu 01.09.2007 s-a mutat la alta unitate ... (vezi toată discuția)