avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Studenti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Studenti

As dori, daca se poate, sa aflu un raspuns specializat in legatura cu o problema de familie:
Daca o familie (destul de instarita) are un singur copil, de 22 de ani, si acesta este student in alt oras la o facultate de durata, familia are dreptul de a-i refuza sprijinul minim financiar pentru a-si termina studiile? Sau este obligat sa il sustina? Si daca da in ce masura si ce se poate face. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Floare221 , utilizator 17:24, 28 Martie 2010
dar daca parinti nu sunt divortati va puteti adresa instantei ptr abandon de famile (proces penal , taxe infime ) dvs aveti drept la intretinere pana la 26 de ani asa cum in caz ca ar fii fost divortati unul din parinti ar fi trebuit sa va plateasca pensia de intretinere pana la 26 ani tot asa va puteti adresa instantei impotriva ambilor parinti
Multumesc pentru informatii. Important este sa imi cunosc drepturile, pentru ca nu cred, sau cel putin sper, sa nu se ajunga la proces, pentru ca motivele de obicei sunt infime si infantile, doar ca sa ma umileasca si sa stiu ca sunt la mana lui. Din pacate mama se pare ca nu are niciun cuvant de spus. Dar macar sa imi cunosc drepturile si poate lucrurile vor sta altfel. Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 28 Martie 2010
Floare221, utilizator
ricu a scris:
dar daca parinti nu sunt divortati va puteti adresa instantei ptr abandon de famile (proces penal , taxe infime ) dvs aveti drept la intretinere pana la 26 de ani asa cum in caz ca ar fii fost divortati unul din parinti ar fi trebuit sa va plateasca pensia de intretinere pana la 26 ani tot asa va puteti adresa instantei impotriva ambilor parinti

Asta nu am mai auzit-o! Unde scrie asa ceva? Pentru o plangere pe abandon de familie trebuie sa existe o hotarare irevocabila prin care debitorul - parintele obligat la plata pensiei de intretinere in favoarea majorului - sa nu-şi fi indeplinit, cu rea vointa, aceasta obligatie.
Exista vreun temei legal din care sa rezulte obligatia parintilor majorului de a fi obligati la intretinerea copilului lor pana la adanci batraneti?
In Germania, la 18 ani, copiii sunt trimisi la munca sa se intretina singuri si, daca au posibilitati, sa-si continue studiile. Numai la noi, in Romania, exista aceasta asa-zisa "cutuma" ca parintii sa-si ajute copiii toata viata lor, nelasandu-i sa se descurce singuri. Nu cred ca acest obicei este unul normal. Dar, parerea mea este una dintre sute...
Poate altii au alte pareri, ca din contradictorialitati se naste progresul... ;)
nu cred ca a zis cineva de adanci batraneti, vroiam doar sa nu fiu nevoita sa renunt la studii pt a ma intretine strict. mi-ar fi placut sa o termin. in princiupiu ideea pe care am inteles-o este ca pana la 26 de ani pot solicita un gen de pensie pentru studii. nici nu imi doresc mai mult de atat si nu am pus problema pana la adanci batraneti, doar sa-mi termin studiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimetara copii majori admin12 admin12 Revin din nou pe acest forum pentru a va cere ajutorul.Am nevoie de un model de cerere pentru obtinerea pensiei alimentare pentru cei doi copii ai mei care au ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara se plateste chiar si dupa varsta de 18 ani? mariniucsimona mariniucsimona buna ziua sper sa ma ajute cineva cu un rasp cat mai concret...am o ruda care e divortat de 15 ani,in grija mamei ramanand un copil...in urma divortului tatal ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere ( 20,5 ani) lungu1on lungu1on Am platit , si platesc , pensie de intretinere pe care am marit-o eu atat cat am considerat si nu am fost chemat in instanta niciodata . As vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)