avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Declaratia 200
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Declaratia 200

Buna ziua,

Am si eu o problema: o persoana a primit de la adm. fin. o somatie de a depune decl.200 pt. perioada 2004-2005. In acea perioada persoana a avut mai multe locuri de munca.
Intrebare:

Este posibil dupa 5 ani sa iti mai ceara decl.200? Nu exista termen de prescriptie?
Sunt intr-o foame de bani ca nici ei nu mai au evidente...

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: drecredit , utilizator 12:35, 3 Mai 2010
Buna ziua,

Aceeasi problema o am si eu ..

Suntem foarte interesati de un raspuns pe aceasta tema ...

Multumim anticipat!

Cu stima,

Razvan F.
Intradevar exista termen de prescriptie, dar........in mod sigur nu o sa scapati asteptand termenul de prescriptie.

Sa nu uitam cel mai important lucru....... dincolo de "foamea de bani" a finantelor: La acea data persoana respectiva avea obligatia depunerii declaratiei 200.
In plus in cazul constatarii prescriptiei functionarasul de la finante ("doar fraierul are destui bani din spaga") va plati din buzunarul lui sumele datorare de persoana respectiva (are grija curtea de conturi de asta).

"Dar de ce am respecta legea? Doar traim in Romania."
Cristina Vasile a scris:

[...]
Intrebare:

Este posibil dupa 5 ani sa iti mai ceara decl.200? Nu exista termen de prescriptie?
[...]


Intradevar, impozitele se prescriu in 5 ani. Este posibil insa, ca in aceasta perioada, sa fi primit de la Administratia Financiara vreo instiintare ca nu ati depus declaratia. De la fiecare instiintare incepe un nou termen de prescriptie.
cel mai bine este sa mergeti la AFP, la biroul care v-a trimis instiintarea si sa discutati si cu ei daca nu sunteti pe deplin lamuriti. va recomand insa si o prezentare facuta de ANAF ca sa va faceti o idee despre cum se compelteaza D 200 - [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie 200 Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Am si eu o problema: o persoana a primit de la adm. fin. o somatie de a depune decl.200 pt. perioada 2004-2005. In acea perioada persoana a avut ... (vezi toată discuția)
Refuzul de a pune in aplicare hotarari judecatoresti irevocabile nitmar nitmar Am o decizie definitiva si irevocabila prin care instanta anuleaza un titlu executoriu emis de Adm Financiara, constatand ca impozitul pe profit in cauza ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar oug 34/2009 neplatit dar eliminat cu oug 87/2010 ContSters384001 ContSters384001 Buna ziua .Firma mea nu a fost suspendata prin ORC dar a fost inactiva cu declaratii depuse in O .Deci fara activitate .In 2016 am scos fisa sintetica si am ... (vezi toată discuția)