avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2010

salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
indemnul la practicarea prostitutiei poate fi privit in doua sensuri

Ca si modalitate alternativa a proxenetismului inseamna mai putin decat instigare la prostitutie. Simplul act de indemn este incriminat ca forma a proxenetismului, indiferent daca partea a fost determinata , a trecut la executare, sau luase deja hotararea.
Sensul aici de " mai putin decat instigare la proxenetism" este un pic diferit fata de cel folosit spre exemplu la incercarea dea adetermina marturia mincinoasa care si ea este mai putin decat instigarea la marturia mincinoasa dar de data asta partea trebuie sa nu fie determinata si sa nu treaca la executare, sau daca luase deja hotararea este complicitate morala.
Sa revenim la indemn
Simplul indemn este proxenetism indiferent de celelalte aspecte.
Asta pentru ca proxenetismul are un grad de pericol mai ridicat decat prostitutia si ar fi nefiresc sa fie considerat indemnul care nu a determinat prostitutia - proxenetism, iar indemnul care a determinat prostitutia - sa fie doar instigare la proxenetism.

am vrut sa spun , in ultimul rand , instigare la prostitutie.
Scuze, in cap am una si cand scriu iese alta, dar pt. cine vrea sa inteleaga ce am vrut sa spun poate face abstractie de greselile de redactare sau prescurtarea expresiilor.
Eu am inteles-o asa
- indemnul la practicarea prostitutiei nu e totuna cu instigarea la practicarea prostitutiei
- in caz de instigare persoana vizata ia decizia de a practica prostituia dar dupa aceea se razgandeste din varii motive - exista instigare neurmata de executare
- daca persoana instigata nu e determinata sa comita fapta - nu exista instigare, e o simpla incercare de terminare cu exceptia situatie de la 329 - unde e sanctionata ca infractiune autonoma, una din modalitatile de comitere a proxenetismului
- cealalta modalitate de "inlesnire" practic se incrimineaza in mod autonom complicitatea
am avut dreptate?
penalul nu e pct.meu forte, si ati vazut ca eu le inteleg mai..."matematic"; voi stiti deja opinia x, opinia y

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Carti admitere magistratura! djems304 djems304 Sunt nou pe acest forum, proaspat absolvent de drept, si m-ar interesa si pe mine ce carti as avea nevoie pentru a invata in vederea sustinerii examenului la ... (vezi toată discuția)