Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
a nu este
GRILÃ COMPUSÃ DE MINE: REABILITAREA: A. ARE TERMEN MAXIM 22 DE ANI; B. CEREREA TREBUIE FORMULATA CU RESPECTAREA COMPETENŢEI TERITORIALE EXCLUSIVE A INSTANTEI; C.CEREREA POATE FI SOLUŢIONATÃ ÎN APEL DOAR DE UN JUDECÃTOR DEFINITIV; D. NICI UNA
MIKE, DE CE AR FI BINE B? ªI DE CE NU AR FI BINE ªI C?
cand te gandesti prea mult incepi sa adaugi elemente in structura logica ce nu exista in enuntul initial....:D si dai alte raspunsuri :D
magiunel a scris:
MIKE, DE CE AR FI BINE B? ªI DE CE NU AR FI BINE ªI C?
Consider ca C-ul nu este corect pentru ca apelul se judeca in complet de doi judecatori. Gresesc?:(
Iar la B, cred ca m-am grabit:">. Stiu ca in cazul reabilitarii judecatoresti, competenta sa se pronunte asupra cererii este fie instanta care a judecat cauza in prima instanta, fie cea corespunzatoare in grad acesteia in a carei raza teritoriala domiciliaza condamnatul...deci ar parea a fi alternativa.
Insa ma gandesc ca, daca instanta care a judecat in prima instanta cauza s-ar desfiinta ( cum se intampla in ultimul timp) , competenta sa judece cererea de reabilitare ar ramane doar cea de la domiciliu condamnatului...deci ar fi o competenta teritoriala exclusiva...