avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitarea blocurilor de locuinþe-obligativitate ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitarea blocurilor de locuinþe-obligativitate pentru toþi membrii asociaþiei de proprietari?

Locuiesc într-un bloc construit în 1981 şi fac parte din asociaţia de proprietari a blocului. După mutarea mea (la puţin timp după darea în folosinţă), fiindcă locuiesc la parter, mi-am izolat pe interior cu polistiren toţi pereţii exteriori.
Citind Ordonanţa de urgenţă nr. 18 din 2009 şi Normele metodologie de aplicare a ei am înţeles că lucrările de izolare exterioară (cu toate fazele, de la masurători la recepţia finală) se fac în urma hotărîrii cu majoritate de voturi a asociaţiei de locatari, prin semnarea unui contract de mandat de către preşedintele asociaţiei.
Eu de ce să mai cheltuiesc pentru izolarea exterioară, dacă o am pe cea interioară ? Sînt de acord să plătesc doar zugrăvirea exterioară la fel cu restul blocului. Ce bază legală am să refuz să mi se bage mîna în buzunar, dacă fac parte din minoritatea care la Adunarea generală voteză pentru neefectuarea lucrărilor de izolaţie, avînd motive intemeiate (partea aferentă apartamentului meu este izolată termic, dar pe interior) ?
Vă mulţumesc dacă puteţi să mă ajutaţi cu un sfat !
este absolut aceeasi situatie cu alegerile prezidentiale, parlamentare si locale ...
mergem sau nu mergem la vot, votam sau nu votam cu cei care cistiga alegerile, trebuie sa ne supunem majoritatii dintre cei care au votat, indiferent care ar fi cistigatorii. asta este democratia
sau preferati "democratia" care v-a determinat
să trec cu bine perioada groaznică de "dîrdîială" din perioada ceauşistă
? :D
PS incercati sa va editati mesajele cu butonul "Editeaza"
Ultima modificare: Marți, 30 Martie 2010
ContSters62736, utilizator
Aveti dreptate dar numai in parte, dar daca nici asa nu va intelegeti cu vecinii, atunci ce ne propuneti?
Insa daca aveti norocul sa intrati in acest program cfm. OG 18/2009, atunci este super, deoarece cu aceasta ocazie se vor efectua mult mai multe lucrari de reabilitare a imobilului decat simpla termoizolare a peretilor (lecturati legislatia).
Din cate am mai inteles de pe forum, in capitala tarii noastre, orasul Bucuresti s-a demarat puternic aceasta actiune - se deosebire de provincie unde baietii au inceput aceasta actiune doar la blocurile pe unde mai sta cate-un "sfant" , ori de la primarie, ori de la nu stiu ce organism. Pe bune, nu avem nici-o sansa in conditiile OG 18, asa ca de bine de rau oamenii s-au apucat de lucru pe cont propriu, costurile in zona mea fiind de 3000-4000 lei de apartament. Nu mai spun ca unii fac aceasta lucrare, alti 2-3 refuza si iese un fel de pestreteala romaneasca... Am inteles ca deja Primaria a intervenit, in sensul ca ori se face peste tot, ori nu se face nimic. Este absolut normal!
Asa ca sfatul meu este sa va inscrieti si dvs. in acest Program si nu veti regreta deoarece costurile vor fi amortizate foarte repede de un consum infim de energie termica pentru incalzirea locuintei!
Democratia este dictatura majoritatii.
Eu stau la parter si as face asa: Mi-as face singur termoizolatia cu polistiren expandat de 10 cm, respectand tehnologia de lucru cu sfintenie si m-as supune cu strictete majoritatii permitand aplicarea acelui strat de tencuiala decorativa foarte frumos. As castiga la factorul munca. Adica nu as mai plati manopera. Ca si coactionar la o firma de termoizolatii va pot spune ca preturile la manopera sunt foarte mari deoarece la ele se adauga taxele la stat (cas, cass, somaj, indirecte, profit) bla bla bla. V-ar costa mai putin de jumatate. Acum nu stiu ce portite din lege aveti. Oricum, e o idee. Bafta
@bsterea, dar ce facem noi cei care stam mai sus? Apoi ce facem cu spatiile comune - casa scarii fata/spate, atic-urile, etc., le face firma si dvs. decontati numai aceste lucrari? Faceti dvs. parterul asa cum va pricepeti, vorbiti cu toti vecinii de la parter sa faca ca dvs. - dar daca nu reusesc... Complicat! Ganditi-va ca efectuati lucrari pe spatiile comune. Sa va mai spun ceva: cunosc o multime de oameni care stau la casa - numai parter si aceasta lucrare de termoizolare a peretilor exteriori a fost efectuata prin firme specializate. Se poate efectua lucrarea si cu "diversi" , dar calitatea si garantia este la fel, "diversa"!
Va doresc succes!
@bsterea
a-ti precizat opinia dvs in calitate de persoana evident interesata
A-ti omis insa sa precizati riscurile anveloparii,ca sa nu readucem in discutie cazul ultra mediatizat de anul trecut cu fatada hotelului ars
Referitor la calitate,suntem obligati sa apreciem opinia dlui Adam
Pentru a preintampina interpretari sau suspiciuni,nu sunt contra anveloparii,am realizat cu un vecin anveloparea .Confirm castigul si confortul termic,dar sunt obligata sa recunosc ca locuind la parter ,beneficiez si de consecintele neplacute care le incumba anveloparea,care nu au fost corect informate ,anterior executiei

Alte discuții în legătură

Reabilitare termica exterior THEODORA30 THEODORA30 Buna ziua vreau sa stiu de ce am nevoie de autorizatie pt a mi izola exterior o garsoniera care este situata pe colt si de ce nu mi se da autorizatie ... (vezi toată discuția)
Lucrare particularã în bloc kicsim21 kicsim21 Bună ziua. Asociaţia noastră de locatari a început izolarea termică a blocului din interior (casa scărilor - cu polistiren de exterior, imaginaţi-vă ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica pe cont propriu lilipangica lilipangica care sunt pasii de urmat in cazul reabilitarii termice a apartamentului situat la etaj 1?Vreau sa fac acest lucru pe cont propriu (vezi toată discuția)