Pentru ca firmele să știe ce trebuie să facă pentru redeschiderea spațiilor interioare ale restaurantelor și cafenelelor, autoritățile au publicat azi în Monitorul Oficial un ordin cu regulile ce trebuie respectate de azi. Astfel, prima zi a lunii septembrie aduce posibilitatea redeschiderii spațiilor interioare ale localurilor, decizie care se ia, însă, la nivel de județ, în funcție de numărul de infectări. Citește articolul
Firmele ce se ocupă de produsele alimentare ce ajung, în principal, la cetățeni sunt verificate anual de către inspectorii Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Astfel, companiile ar trebui să se aștepte la controalele autorităților fie că au ferme de la care pleacă materiile prime pentru produsele alimentare, fie că au unități pentru procesarea acestora, fie că le importă din alte țări, fie că le vând direct populației. Concret, este vorba, de exemplu, atât de fermieri sau importatori, cât și de comercianți sau restaurante și pensiuni. Citește articolul