Angajatorii au două opțiuni atunci când vine vorba de masa angajaților și de aplicarea unor beneficii de taxare pentru respectivele cheltuieli - clasica opțiune a tichetelor de masă, al căror regim fiscal a suferit modificări anul acesta, dar și opțiunea nu demult introdusă a acoperirii contravalorii hranei la locul de muncă. Aceasta din urmă rămâne și anul acesta cea mai avantajoasă din perspectiva costurilor, însă vorbim de sume de care nu pot profita toți angajații - ci doar cei care muncesc la birou, sediu ș.a.m.d.. Citește articolul
Reforma fiscală prezentată în dezbatere la Finanțe săptămâna trecută propunea nu doar impunerea contribuției la sănătate în cazul tichetelor de masă, ci și reglementarea unui alt tip de avantaj salarial în Codul fiscal. Mai exact, acordarea echivalentului în lei al tichetelor de masă către angajații care nu beneficiază de astfel de bilete de valoare, având același tratament fiscal cu al tichetelor. În proiectul de lege adoptat de Guvern luni, măsura nu se mai regăsește, iar cei de la Finanțe și-au asumat că vor veni în cel mult o săptămână cu un proiect ce va plafona comisioanele percepute de emitenții biletelor de valoare. Citește articolul
Pentru masa zilnică a salariaților, angajatorii care vor să ofere un beneficiu lucrătorilor proprii au mai multe opțiuni la dispoziție, dar cu tratament fiscal nu tocmai similar. Distinct de varianta tichetelor de masă, angajatorii pot să deconteze mesele angajaților la restaurantul ales de fiecare sau să suporte contravaloarea hranei prin contractarea cu o unitate specializată ori prepararea ei în unitățile proprii. Citește articolul
Asigurarea mâncării la locul de muncă pentru salariați, fără a datora taxe salariale, este un beneficiu introdus în 2023 ca o alternativă la tichetele de masă, potrivit Codului fiscal. Din moment ce valoarea tichetului de masă urmează să se majoreze de două ori în lunile ce vin, chestiune confirmată oficial joi, inclusiv suma netaxabilă alocată zilnic pentru hrana la muncă poate fi mai mare. Citește articolul
În afară de varianta tichetelor de masă, angajatorii pot, mai nou, să suporte contravaloarea hranei pentru angajații lor și să aplice cheltuielii un tratament fiscal mai avantajos. În practică însă, nu s-a înțeles foarte bine dacă hrana trebuie procurată de angajator sau poate fi procurată și de angajat, unele voci din zona de consultanță intepretând în sens extins beneficiul ca să includă și hrana pe care și-o procură angajatul singur și pentru care aduce apoi documente justificative pentru decontare. Ministerul Finanțelor a explicat pentru avocatnet.ro că nu e de acord cu extinderea beneficiului, care se referă exclusiv la hrana preparată în unități proprii sau achiziționată de la unități specializate. Răspunsul celor de la Finanțe poate fi regăsit la finalul articolului. Citește articolul