Guvernul a adoptat, in sedinta de marti, o Ordonanta de urgenta care modifica si completeaza Legea invatamantului nr. 84/1995 in sensul constituirii unui fond distinct pentru dezvoltare institutionala de finantare prin competitie a institutiilor de invatamant superior acreditate.
Newsletter avocatnet.ro: „Viitorul digital" și „10 de azi" Primești gratuit suplimentul de weekend despre impactul tehnologiei și cum să folosești AI, plus sinteza „10 de Azi" (L-V) cu cele mai importante știri și noutăți legislative. Rămâi informat, zi de zi și weekend de weekend!
Fondul este menit sa sprijine un numar limitat de universitati care au un potential de excelenta dovedit si care au sanse sa intre in elita universitatilor mondiale. Prin noile reglementari, Guvernul sprijina intrarea universitatilor romanesti in topurile internationale ale institutiilor de invatamant superior acreditate.
Alocarea resurselor se face dupa criterii competitive. Metodologia de alocare si utilizare a fondului se aproba printr-o hotarare a Guvernului ce va fi emisa in termen de 3 luni de la data publicarii prezentei Ordonante de urgenta in Monitorul Oficial al Romaniei. Finantarea institutiilor de invatamant superior acreditate din fondul de dezvoltare institutionala se face de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Conform legislației în vigoare, este strict interzisă copierea, reproducerea, redistribuirea, republicarea sau orice altă formă de reutilizare a acestui conținut, integral sau parțial, fără consimțământul scris al avocatnet.ro. Nerespectarea acestor prevederi poate atrage răspunderea civilă, contravențională sau penală.
Noul AI Act generează confuzie în mediul de afaceri, companiile neștiind exact dacă și cum li se aplică aceste reglementări. Multe firme utilizează deja sisteme AI (chiar și fără să realizeze) și se expun riscurilor legale semnificative, cu amenzi care pot ajunge până la 35 milioane EUR sau 7% din cifra de afaceri globală, pe lângă potențialele daune reputaționale.
La curs, alături de Alin Popescu, fondator avocatnet.ro
și specialist cu peste 25 de ani de experiență în consultanță și antreprenoriat tehnologic, veți învăța să identificați sistemele AI utilizate în companie, să evaluați riscurile, să implementați măsuri de conformitate și să transformați obligațiile legislative într-un program structurat în 20 de pași.
Comentarii articol (0)