avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Activitate mihali

Activitate mihali

Răspuns la discuția clauza contract vanzare casa
Va multumesc pentru amabilitate. As mai vrea sa stiu daca in cazul donatiei printr-un procuratorului de fonduri, persoana careia i se face donatia poate intraina imobilul.
Buna ziua,
As dori sa stiu daca o persoana fizica poate achita creditul bancar al altei persoane fizice si cum anume se opereaza aceasta plata?
Se poate face prin transfer bancar sau este necesara deplasarea la banca in persoana ? Mentionez ca acest credit a fost facut in alta localitate decat cea in care locuieste persoana care va achita.
Multumesc anticipat pentru raspuns..
Buna ziua, as dori sa stiu daca poate fi intocmit un contract de cumparare a unui apartament ce este achitat de o terta persoana si daca poate contine o clauza care sa nu dea dreptul proprietarului sa vanda, sa gajeze, etc..fara acordul persoanei ce face plata.

Buna ziua,
Mama mea a decedat pe data de 4 ianuarie 2021. Era beneficiara stimulentului financiar pentru persoanele cu handicap in valoare de 500 lei care se acorda in mod normal in ultima zi a lunii. In ultima perioada aceasta suma i-a fost virata in jurul datei de 15 ale lunii urmatoare.
Ieri am verificat contul mamei si am constatat ca suma virata pentru luna decembrie a fost de 250 lei.
Ma puteti ajuta cu informatia legata de aceasta diferenta in minus virata pentru luna decembrie?
As dori sa mai stiu daca pentru luna ianuarie mai are dreptul la acest stimulent, nu doresc sa ridic banii necuveniti, urmand sa inchis contul deschis la banca.
Multumesc anticipat pentru raspuns...
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu informatia legata de o situatie dificila, mai exact:
- socrul meu in varsta de 89 ani se afla internat in spital in stare grava ca urmare a caderii de la balconul casei.
In urma incidenului la care nu a asistat nici un alt membru al familiei, a fost apelat 112. Au venit salvarea, politia, s-au luat declaratii , s-au facut verificari la fata locului. Bunicul a fost internat la terapie intensiva si de atunci nu ne-a mai contactat nimeni. Starea lui se agraveaza si as dori sa stiu daca in cazul decesului vom avea nevoie de vreun document suplimentar pentru inhumare, in afara certificatului de deces.
Multumesc pentru precizari..
Discuție Proceduri deces
Proceduri deces
Răspuns la discuția COR
De la resurse umane ni s-a comunicat fapul ca poate fi eliberata o adeverinta care sa ateste faptul ca persoana are studii superioare si a ocupat pozitia respectiva in aceste conditii. Se poate asa ceva? Multumesc
Răspuns la discuția COR
In fisa postului sunt trecute studii medii.
Răspuns la discuția COR
Persoana in cauza doreste sa se inscrie la un concurs pentru un post unde se cere sa fi lucrat pe studii superioare in ultimii 7 ani.
Intrebarea era daca toti anii lucrati conform celor de mai sus (10 ani) sunt considerati vechime pe studii superioare, pentru a se putea inscrie la consurs si a ocupa, eventual, noua pozitie.
multumesc
Discuție COR
Buna ziua,
As dori sa stiu daca in cazul a doua contracte de munca incheiate cu o societate si incadrate conform COR 214131 (analist calitate) si 132444 (sef depozit) sunt recunoscute studiile superioare. Din cate am citit, in cazul celor doua pozitii nu sunt obligatorii studiile superioare. Mentionez ca la momentul incheierii contractelor, persoana avea studii superioare si a depus diploma de studii la departamentul HR al societatii, contractele fiind incheiate conform celor doua COR-uri amintite mai sus.
In cazul in care persoana doreste angajarea la o alta societate pe un post care solicitata studiile superioara si o vechime de 7 ani pe aceste studii, poate accesa aceasta pozitie?
Multumesc pentru ajutor!