avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Activitate lacramitza76

Activitate lacramitza76

Buna ziua, ce trebuie sa fac cu un card social al tatalui meu, acesta fiind decedat de cateva luni iar cardul este in continuare alimentat.
Buna ziua, as dori sa ma ajutati, va rog, tatal meu a decedat de curand, casa si pamantul erau pe numele bunicii, eu as vrea sa fac o succesiune sau cum s-o numi, ca sa trecem casa si pamantul pe numele nostru, eu si inca o sora. Din partea tatei mai traieste o sora dar aceasta a primit, pamant, loc de casa, inainte de colectivizare, nu ar avea nici o treaba, sper.. Ceilalti frati sunt decedati, exista insa verisori. Intrebarea mea este, daca pot face eu acest lucru, ce presupune, in sensul, trebuie chemati toti verisorii, cum se procedeaza, si ce costuri ar fi pt mine?
Multumesc!
este vb despre perioada 2012-2015 , tanar, 24 ani

Cornel Vasile a scris:

Despre ce perioada este vorba?

Buna ziua, un raspuns va rog: de unde poate obtine o persoana adeverinta de munca pt a-i fi de ajutor la un calcul pt spor de vechime?Firmele la care a lucrat sunt din alt judet, una chiar nu mai exista,iar la plecare nu a primit/solicitat o astfel de adeverinta.Multumesc!
Răspuns la discuția pensie sociala
Multumesc , din nou mi-ati fost de mare ajutor.
Cu stima Elena C.
Discuție pensie sociala
Bun gasit ,din nou am o problema...va rog sa ma ajutati sa imi explice cineva daca asa ceva este posibil sau poate s-a comis o eroare undeva,este vorba despre mama mea,nascuta in oct 1952 si care a lucrat 11,6 ani la colectiv apoi a cotizat 2 ani catre casa de pensii cate 230 lei/lunar pt a intocmi stagiul acela minim necesar ( de 13,6 ani) pt a beneficia de o pensie..si-a depus dosarul la casa de pensii undeva in iulie 2012 ,zilele acestea venindu-i decizia in care este instiintata ca va primi o pensie sociala in valoare de 170 lei/lunar. Mi se pare foarte putin si mai ales stiam caci pensia minima sociala este in valoare de 350 lei...
Va multumesc anticipat.Cu stima Elena C.
buna ziua din nou, as dori sa va adresez urmaroarea intrebare; daca o mama care a ajuns la varsta pensionarii de drept, este avantajata,sa zicem,in legatura cu pensia daca de-a lungul vietii a nascut,crescut ,mai multi copii,4 la numar, in cazul meu,(majori acum) sau daca isi poate depune dosarul mai repede de implinirea varstei?
va multumesc anticipat
cu stima elena c.
Răspuns la discuția pensie handicap nevazator
Va mutumesc pentru raspuns.
Cu sima Elena C.
Din nou am o problema si apelez la dv. in speranta caci ma veti ajuta ca si pana acum.O persoana -pensionara de stat cu o pensie minima de 350 lei nu vede deloc fiind diagnosticata cu cataracta are dreptul si la pensie de handicap ? Daca da, va trebui sa opteze pentru una dintre pensii sau poate ramane cu ambele?Si inca o intrebare ar mai fi - daca are dreptul ca o persoana care sa o ajute,fiind nevazator complet,insotitor platit sau ceva de genul.
Buna tuturor, va rog foarte mult sa ma ajute cineva care stie ce ar trebui facut in urmatoarea situatie, am vandut o masina acum 5-6 ani am facut actele la un birou de specialitate , tot ce s-a facut am lasat la viitorul proprietar urmand ca sa ne intalnim sa radiem masina de pe numele meu,si binenteles sa poata fi trecuta pe numele lor,acest lucru nu s-a mai intamplat ulterior intrucat din diferite motive nu ne-am mai putut intalni eu fiind o vreme plecata din tara , platind tot timpul impozitul pe acest autoturism nemaistiind absolut nimic de aceste persoane ,nu imi mai amintesc nici numele lor macar, fiindu-mi recomandati ca persoane de incredere ,am incercat printr-un anunt la un ziar local sa ma contacteze ,,proprietarul" masinii nr.....dar nici o veste.De circulat masina este in circulatie caci dupa nr a fost vazuta de persoane cunoscute mie,totusi nu stiu cum au facut revizia si toate cele necesare pt a putea circula,actele fiind inca pe numele meu....Acum interesul meu este sa dau de aceste persoane si singurul lucru care ma intereseaza este sa nu mai platesc eu impozitul,daca imi voi putea recupera si din banii pe care i-am dat pana acum cu mult mai bine.Intrebare este,unde ar trebui si cui sa ma adresez?
Va multumesc anticipat .Cu stima Elena C.