avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Activitate Llala

Activitate Llala

Răspuns la discuția Intrarea in somaj tehnic
Va multumesc !
Buna ziua !
O parte a angajatilor institutiei bugetare la care lucrez,( institutie de cultura,subventionata de primarie) a intrat in somaj tehnic de la 1 aprilie, cu toate ca la acea data inca nu se vorbea de intrarea bugetarilor in somaj. Angajatii nu a primit nici fizic, nici pe mail vreo instiintare OFICIALA in acest sens. Este legal ? In acelasi timp, la stiri, chiar premierul spune ca s-a renuntat la intrarea bugetarilor in somaj . La cerere, doar unii dintre colegi, care au avut de amanat rate au primit decizia de suspendare a contractului de munca pe perioada starii de urgenta !
Intrebari :
1. Pana la urma bugetarii sunt sau nu in somaj tehnic?
2. Primariile pot baga in somaj tehnic insitutii bugetare, chiar daca acest lucru nu s-a hotarat de catre guvern?
3. Este normal sa ne aflam in data de 24 .04 si majoritatea angajatilor sa nu fi primit nicio decizie, si sa nu fi fost anuntati oficial nici macar prin posta electronica de aceasta decizie ?
4. Avem vreo sansa sa dovedim ca intrarea nostra in somaj tehnic-N.B. cu 75 % din salariul MEDIU PE ECONOMIE- a fost ilegala?
5. Ce ar trebui sa facem ?
Multumesc anticipat !
Discuție Vanzare blocata
Buna Ziua !
Pe scurt: Tatăl decedat in 2001. 3 mostenitori: a 2 sotie, eu- fiica din prima casatorie si un baiat dintr-o legatura in afara casatoriei,dar recunoscut de tata.In urma deschiderii succesiunii aflam ca avem de platit datorii facute de tata la un asa zis domn care pretinde sa renuntam la mostenire ptr. a sterge datoriile. Acesta o convinge pe soția tatălui meu sa ii vândă cele 2/8 mostenite de ea , iar pe mine si fratele meu-detinatori a cate 3/8 fiecare ne da in judecata pretinzand plata datoriilor.Procesul este închis cu hotărâre definitivă și irevocabilă în favoarea noastră.Nu avem de platit nimic.
Moștenirea consta intr-o casa situata in zona Timpuri Noi, ajunsă în stadiu de ruina care:
1-dăunează casei de care este lipită și
2- poate provoca accidente nefericite de care noi proprietarii suntem răspunzători.
Am găsit cumpărători dar care au fost goniți imediat de cel care a pierdut procesul dar care deține cele 2/8, prin faptul că cere întotdeauna bani in plus fata de cele 2/8 care i se cuvin din vanzare.
Ce putem face?
Am fost avertizați de proprietarul casei aflată spate in spate cu ruina noastră ca riscam proces dat fiind că i se deteriorează și lui casa...
Multumesc anticipat!



NEAVAND BANI SA INREGISTREZI LA OSIM O IDEE, UN BRAND DE POSIBILA AFACERE IN VIITOR, CE ALTERNATIVA JURIDICA EXISTA PTR. A O PUTEA PROTEJA DE UN EVENTUAL FURT INTLECTUAL?MENTIONEZ CA DEJA S-A IESIT IN PUBLIC CU ACEASTA IDEE, ICARE S-A BUCURAT DE REAL SUCCES SUSCITAND INTERES.
In urma decesului tatalui meu in 2001,am mostenit impreuna cu inca 2 persoane un imobil IN STARE DE RUINA in centrul Bucurestiului.Printe celelalte 2 persoane se numare si UN MINO-fratele meu vitreg, in varsta de 14 ani . Problema este urmatoarea -copilull locuieste ,de mai multi ani, impreuna cu mama sa in acea ruina care nu are lumina , gaz si caldura,cu acoperisul prabusit pe jumatate si geamurile sparte acoperite cu carton..Autoritatea tutelara are cunostinta de conditiile in care sta acest copil si nu face nimic, cu toate ca sunt bolnavi amandoi SI MAMA SI COPILUL. Mamei lui ,care ii este si tutore, probabil ca ii convine sa locuiasca in aceste conditii deoarece nu are de platit nimic ca utilitati.CU TOATE CA SI EU SI CEALALTA PERSOANA ,-DETINAND AMANDOUA 5/8 DIN TOTAL -SUNTEM DE ACORD CU VANZAREA, orice agent imbiliar am adus a dat bir cu fugitii spunand ca tranzactia este f. grea . INTREBAREA MEA ESTE ------CUM PUTEM AJUNGE TOTUSI SA VINDEM RUINA ACEASTA DE IMOBIL IN FELUL ACESTA SA STEA SI ACEST COPIL IN CONDITII NORMALE , IAR NOI SA NE PRIMIM IN FINAL PARTEA DE MOSTENIRE IN BANI.NU IN ULTIMUL RAND IMOBILUL SE AFLA IN CENTRUL BUCURESTIULUI LA 10 MIN DE STATIA DE METROU TIMPURI NOI.strada se afla spate in spate cu terenul pe care s-a aflat pana nu de mult uzina TIMPURI NOI. Va multumesc anticipat ptr. ajutor.
dborsanu a scris:

Ieri am primit decizia de taiere 25%, dupa ce primisem fluturasul cu o zi in urma. Decizia nu contine termenul de contestare si instanta la care se poate face. e nula de drept?
Ce parere aveti?
Intrebare:care sunt pasii de contestatie?L-am prins pe senatorul Ghise spre finalul explicatiei si un pic la inceput ca ne-a cazut cablul tv X-( privitor la etapele contestatiei.Va multumesc anticipat.

Buna ziua ! Revin asupra subiectului ptr. a va pune la curent cu raspunsul primit in scris ca urmare a reclamatiei mele. Facand un rezumat , mi s-a invocat art,30 din Codul familei (UN BUN DOBANDIT IN TIMPUL CASATORIEI ESTE BUN COMUN....)pe baza caruia au procedat la trecerea pe rolul meu a jumatate din impozitul datorat pe autoturismul obtinut in timpul casatoriei. In ceea ce priveste prima masina (avuta dinaintea casatoriei) a ramas pe rolul sotului meu cu toate penalizarile care au decurs din greseala lor. Concluzie -------avem de platit aceeasi suma.
Mai pot face ceva , in afara sa platesc?
In primul rand va multumesc pentru raspuns .Ajung sa cred ca numai in Romania se poate intampla ceea ce va voi prezenta ca detalii ale cazului meu
.Sunt coproprietara impreuna cu sotul meu DOAR pe apartamentul in care locuim din 2003. Interesandu-ma la Posta de situatia impozitului pe acest an mi s-a spus ca eu nu figurez ca proprietar ci numai sotul si ca are de achitat doar impozitele pe anul acesta(casa si masina).Atunci am rugat sa caute in calculator numai numele meu si am aflat ca figurez cu domiciliul la adresa veche (de pana in 2003)dar ca fiind coproprietara la adresa actuala si mai mult ca am de platit impozit si pe unul din autoturisme . Am cerut sa mi se elibereze documente fiscale informative cu care a doua zi m-am dus la directia de taxe si impozite sect 2.Acolo am aflat :1- H.C.G.M.B. nr.300/07.12.2006 art.14 in cazul cladirilor aflate in proprietate comuna, coproprietarii neavand stabilite cotele-parti din cladire, impozitul calculat potrivit prevederilor pct.1.1.3. din prezentele norme se imparte la numarul de coproprietari, lucru pe care noi nu-l stiam si nici nu am fost anuntati;2-este vina mea ca nu m-am dus sa schimb adresa de domiciliu!!!!( la sotul meu totul era in regula ), ca urmare pe partea mea de impozit am restante plus majorari din 2007. Sa zicem ca in cazul apart . este vina noatra ca nu am fost la curent cu modificarile legii.DAR ACUM INTERVINE PERPLEXITATEA: CELE 2 AUTO (dacie 1310 si Logan)AU UN SINGUR PROPRIETAR -SOTUL MEU.Din 2007 unul din auto fusese trecut la mine in evidenta fiscala( si evident din 2007 acumulase restante si majorari), iar celalalt ramasese in evidenta fiscala a sotului meu .La intrebarile noastre cum de este posibil asa ceva am fost intrebati de cand avem in proprietate masinile .!!!! DACA SUNT DINAINTEA SAU DIN TIMPUL CASATORIEI!!!!! Dacia 1310 pe care o trecusera la mine este din 1993 -dinaintea casatoriei, iar Loganul este din 2006 -din timpul casatoriei.Masina trecuta la mine fiind dinantea casatoriei si-au recunoscut greseala si au trecut-o cu toate majorarile si restantele in evidenta fiscala a sotului!!!iar in ceea ce priveste Loganul achizitionat in timpul casatoriei au trecut jumatate din impozitul datorat in evidenta mea fiscala. Am ramas complet muti .La intrebarea noastra cum de se poate asa ceva ni s-a raspuns ca nu conteaza ca nu apare si numele sotiei pe actul de proprietate Fiind un bun achizitionat in timpul casatoriei , automat impozitul se plateste pe jumatate de fiecare .Precizez ca nu am platit nimc si ca detinem documentele fiscale informative de la posta (10 .09.2009) si doc. inf. de la directia de taxe si impozite (11.09.2009) . Conform datelor din 10.09.2009 aveam un total de plata de 550 RON , iar conform datelor din 11.09 2009 - 572 RON. NE PUTETI GHIDA DE UNDE SA INCEPEM SI CU CE SA INCEPEM PENTRU A DESCALCI TOATA ACEASTA NEBUNIE?Ce ar fi normal sa ne revina de achitat, dat fiind ca nu este numai greseala noastra... Cat din aceasta suma ar trebui sa o achite cei care au gresit ?Va multumesc anticipat.
Daca ambele autoturisme sunt pe numele sotului ( ca fiind singurul proprietar)exista vreun temei legal pe baza caruia impozitul sa fie injumatatit si o parte sa-i revina de plata sotului , iar cealalta sotiei?
Răspuns la discuția Impozit auto
Tot in legatura cu impozitul pe auto as dori daca se poate o lamurire. In cazul in care nu sunt trecuta coproprietar in actele masinii cei de la taxe si impozite pot imparti impozitul in mod egal intre mine si sotul meu.?Mi s-a spus ca daca masina provine din timpul casatoriei nu conteaza daca sunt sau nu trecuta in acte coproprietar.(dir. taxe si impozite sect 2)