avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Activitate Manuela23

Activitate Manuela23

Buna ziua, am nevoie de o lamurire: ce e agenda, ce e minuta? Multumesc.
Răspuns la discuția Codul de procedura penala
Proba scrisa este pe data de 25 octombrie 2011.
Răspuns la discuția Codul de procedura penala
DA, este pentru un examen de grefier. Din pacate in bibliografie nu se specifica decat atat:
"Codul de procedură penală, cu modificările şi completările ulterioare".
Multumesc.
Buna seara,

ma intereseaza sa stiu ce anume sa urmaresc cand caut cartea/Codul de procedură penală - pana la ce data sa urmaresc actualizarea?
Discuție Examen grefier
Buna seara.
Doresc sa particip la un concurs pentru ocuparea postului de grefier. Am mai incercat pentru un post de consilier juridic debutant la o institutie bugetara si am ramas cu senzatia ca locul era deja ocupat, ocupat dinainte de examenul propriu-zis.
Considerati ca in cazul unui examen pentru postul de grefier lucrurile vor sta altfel?, in sensul ca exista posibilitatea sa reusesc si fara pile?
Ma intereseaza foarte mult raspunsurile dumneavoastra. Va multumesc anticipat.
Buna ziua. Doresc sa particip la un concurs pentru un post de consilier juridic debutant si apelez la bunavointa dumneavoastra sa aflu in ce consta acest post.
Din nefericire, de abia saptamana viitoare voi putea lua bibliografia pentru concurs iar la telefon nu se ofera prea multe informatii.
Daca se intampla sa stiti orice despre acest subiect va rog - spuneti-mi si mie pentru ca am nevoie sa stiu.
Va multumesc.
" În sistemul public de pensii se asimilează
stagiului de cotizare și perioadele necontributive, denumite în
continuare perioade asimilate, în care asiguratul:
b) a urmat cursurile de zi ale învățământului universitar,
organizat potrivit legii, pe durata normală a studiilor respective,
cu condiția absolvirii acestora cu diplomă. "

In cazul persoanei care are doua facultati la activ, forma de invatamant zi (cu specificatia ca ambele au fost urmate una dupa alta, prima facultate este particulara iar cea de-a doua este de stat) se vor lua ambele in considerare la pensie?
Pe diploma de licenta scrie LICENTIAT IN DREPT.
Acest fapt ce portite iti deschide sa faci mai departe ca absolvent la drept? Nu ma refer sa merg mai departe la avocatura sau magistratura etc, ci ma refer la ce poti lucra imediat dupa. Multumesc.
Andreea Lisievici a scris:

Desigur ca nu este asa si nici nu a fost vreodata. Mi-e greu sa inteleg ce te-a facut sa crezi ca in avocatura e altfel decat in orice profesie (mai putin magistratura) din tara asta...

In magistratura cum stau lucrurile? :D
Buna. Nu cunosc exact cum se desfasoara lucrurile dar: - Din momentul in care ai fost admis(a) la acest examen TU trebuie sa iti cauti un cabinet de avocatura sau un avocat care sa te invete meserie?? Deci, practic stai pe bara? Nu stiam, sunt absolventa de facultate si am avut gresita parere/impresie ca dupa ce ai intrat ca avocat stagiar esti intr-un fel sau altul repartizat la un avocat din cadrul UNBR care sa te instruiasca...Deci nu e asa? Poate ma lamureste si pe mine cineva care stie corect. Va multumesc.