avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Activitate marap

Activitate marap

Presupunem situatia in care, in urma cu doua saptamani, un camion a circulat fara rovigneta si a fost filmat de camera mobila.
Precizari:
-camionul transporta lemn pe o raza de max. 50 km distanta de sediu.
-ruta lui cuprindea doar 2 km din drumul national, incluzand si portiunea pe care era amplasata camera, camionul urmand a cobori pe drum comunal si apoi forestier.
-dupa ce a trecut de camera, soferul a intors, a trecut din nou pe langa camera si, in decurs de max. 30 minute, a achizitionat o rovinieta valabila pentru acea zi
-a trecut din nou pe langa camera si si-a continuat cursa
-inainte de inceperea drumului national secundar, nu exista nici un indicator care precizeaza ca este obligatorie rovigneta
-societatea si-a schimbat, la inceputul lunii februarie, sediul social si a radiat de la primaria fostului sediu camionul, dar nu a facut inca demersurile necesare pentru inscriere la noua primarie, nici n-a schimbat talonul inca.
Intrebari:
1. Amenda fiind iminenta, cum e corect sa fie ea aplicata: dupa masa totala maxima autorizata sau se va tine seama ca masina nu a avut remorca (sunt doua categorii F sau E)
2. Sunt sanse ca amenda sa ajunga la vechiul sediu, unde locuieste fostul actionar sau administrator. Este indicat ca acesta sa ia la cunostinta sau sa refuze primirea, care var. ar avantaja societatea la o eventuala contestatie?
3. Este indicata plata amenzii si apoi contestarea PV, sau plata inseamna recunoasterea vinovatiei?
4. Stiu ca valabilitatea rovinietei incepe cu ora 00:00 a primei zile din perioada de valabilitatea, iar daca aceasta zi este chiar ziua achizitiei, de la ora la care s-a achizitionat. Intrebarea e daca ma pot lega de un eventual decalaj intre ceasuri, avand in vedere ca e vb de max. 30 minute.
5. Inca se mai castiga plangerile contraventionale bazate pe semnatura electronica, sau si-a schimbat CNADR-ul tactica...
Scuze pentru atatea intrebari, sper sa aveti rabdare cu mine...:sorry:
Cere executarea autoritatii parintesti, stabilire locuinta minor la tata, pensie alimentara sa plateasca mama.
Problema e ca se incearca a se demonstra:
-ca la bunici are conditii mai bune de locuit, ceea ce e adevarat doar in privinta suprafetei spatiului, caci locuinta e la tara, nu la oras,
-ca bunicii au venituri (pensii) mai mari decat venitul mamei,
-ca fetita ar dori ca, desi mama a plecat din locuinta socrilor acum 3 ani, sa continuie sa locuiasca in aceeasi casa
Ideea e ca am vazut prea multe nedreptati pe lumea asta, incat sa pot s-o asigur pe mama ca niste bieti bunici cu patru clase, de 65-70 de ani, bolnavi de boli cronice (de ex. epilepsie), dar foarte determinati, nu-i vor lua fata. Si asta pentru simplul motiv ca nu si-a permis un avocat.
Ar trebui sa vorbeasca cu minora despre audiere? Ce sa-i spuna? Are voie sa fie cu ea in timpul audierii? Fetita e foarte atasata de mama, ea fiind aceea care a fost langa ea zi si noapte pana acum.
Buna ziua! Este posibila si practicabila incuviintarea audierii unei minore de 5 ani? Este vorba de o actiune de exercitare a autoritatii parintesti a tatalui, ulterioara divortului in care se stabilise de comun acord custodia comuna, domiciliul la mama si program de vizitare.
Mama banuieste ca in week-end-urile petrecute cu tatal, acesta a incercat sa o manipuleze.
Desi cererea vine din partea tatalui, sofer de TIR - curse internationale, in continutul cererii practic se incearca a se demonstra ca bunicii sunt mai potriviti sa creasca minora.
Mama s-a prezentat singura in instanta si a fost intrebata daca este de acord cu audierea minorei, iar ea a zis ca da. A facut o greseala?
Multumesc.
Un cetatean roman si israelian cu domiciliul in Israel, are cu o femeie cetatean moldovean doi copii. Nu sunt casatoriti, copiii s-au nascut in Israel, el este divortat in Romania, iar ea lucreaza in Israel fara viza.
Initial, tatal, in baza documentelor eliberate la spital la nastere, a incercat sa obtina certificate de nastere pentru copii pe numele lui, dar statul israelian cere test de paternitate pt. fiecare, mult prea costisitor pentru el.
De asemenea, doreste si sa se casatoreasca cu mama copiilor. Nu poate nici macar sa-i aduca in Romania!
Care ar fi calea cea mai simpla de a obtine acte pentru intreaga familie?
X si sotia vinde lui Y si sotia un apartament la un pret de 20 lei. Y nu are decat 4 lei, pentru restul avand promisiune din partea bancii ca va primi credit, insa numai cu un bun ipotecat. Asa ca X este de acord sa mearga la notar si sa treaca imobilul pe Y, contractul de vanzare cumparare stipuland ca s-au achitat cei 20 de lei integral la semnare.
Ulterior, X si Y, fara martori, scriu un contract de v-c de mana, in care se recunoaste avansul si se prevad niste termene de plata: ,,12 lei pana la data de..., respectiv pana cand banca ii va acorda creditul lui Y, iar restul de 4 lei pana in ianuarie 2013".
Banca in final nu-i mai acorda creditul, insa Y strange bani si achita 8 lei din 12. Se face hartie de mana ca s-au achitat 8 lei.
Y nu mai are, cel putin deocamdata, posibilitate de a achita.
X insista sa primeascacei 4 lei de urgenta, altfel il actioneaza in instanta pentru inselaciune. Ce sanse are?
Buna seara!
Am o prietena care in urma cu doi ani a divortat, divortul fiind intentat de sot dupa plecarea ei, deoarece sotul ei, fiind sofer de TIR, era mai mereu plecat, iar ea ramanea cu parintii lui, cu care nu se prea intelegea. Desi ea a incercat sa-l convinga se se mute, sa schimbe jobul etc, pana la urma a renuntat si plecat definitiv. Sentinta le atribuie custodie comuna asupra copilului, minora de 5 ani avand domiciliul la mama. Cu program de vizita, vacante, pensie alimentara.
Pe parcursul procesului de divort, el a inaintat si o ordonanta presedentiala pentru obtinerea custodiei, dar a pierdut, cu cheltuieli de judecata. Motivele erau oricum puerile gen:,, fata avea pofta de cartofi prajiti si ea nu-i facea, ii dadea ciorba :stunned: "
Au trecut vreo doi ani, ea credea ca s-a linistiti, venea, lua fata, o aducea, pana ieri cand a primit o noua citatie referitor la ,,situatie juridica minor". Motive: fata e bolnava mereu, are bubite pe corp, mama o lasa cu straini in casa, isi doreste sa stea cu tatal, veniturile bunicilor + veniturile lui sunt mult mai mari decat ale mamei etc.
1. Avand in vedere ca el vine de doua ori pe luna acasa din cursa, poate cere custodia motivand ca fata va sta cu bunicii?
2. Daca el a dus-o la vreun psiholog, care afirma nu stiu ce, se poate contesta parerea acestuia?
3. Ce sanse are tatal cu o astfel de actiune si daca fetita poate fi intrebata la cine doreste sa stea la 5 ani?
Scuze ca m-am intins, dar mi-e tare mila de ea, nu are o situatie materiala stralucita, dar vrea sa lupte pentru fetita ei....:sorry:
Multumesc frumos pentru raspuns.
O seara placuta!
Simina_28 spune clar ca nu a primit nimic in cei 11 ani, deci nu poate fi vorba de o acceptare a creantei. Si eu am primi de o luna o astfel de notificare referitor la o factura din 2001 de RO Dialog (mai tineti minte :D ??) , creanta de vreo 58 lei, actualizata cu dob, pen, am ramas afis.
Problema a fost ca dupa ce am sunat si i-am explicat cum e cu prescriptia si ea a inceput cu ,,stingerea unei datorii se realizeaza numai prin plata...etc" , i-am inchis in nas. Au urmat telefoanele, mesajele ... I-am spus sa nu ma mai deranjeze si ea mi-a raspuns: o sa va sun de cate ori vreau eu, pentru ca sunt platita sa fac asta.
Deci Simina_28, sa nu faci greseala sa-i bagi in seama!!
Buna tuturor!
O societate obtine la judecatorie sentinta favorabila la o plangere contraventionala impotriva ITM. Se admit cheltuielile de judecata, in suma de 2000 lei. ITM-ul face recurs, dar acesta este anulat, la cererea societatii, pe motiv ca nu s-au depus motive pana la primul termen.
1. Societatea nu a primit nici o sentinta privind solutionarea recursului, exista asa ceva sau ramane valabila sentinta judecatoriei?
2. Cum se poate recupera suma de la ITM? Se face o cerere scrisa si se ataseaza sentinta, care eventual a fost investita cu formula executorie?
3. Exista posibilitatea ca ei sa plateasca in numerar la casierie sau musai prin banca?
Multumesc.
Nu sunt profesionista, dar totusi va intreb: de unde stiti ca e radiata de la Reg. com.? Faptul ca a intrat in faliment nu inseamna ca firma e deja radiata. Si, in plus, nu se judeca persoana juridica, ci persoana fizica, pentru anumite fapte savarsite in calitate de fost administrator al unei societati.
E ca si cum ati spune ca daca un sofer face accident si masina e radiata din circulatie, acel sofer nu mai raspunde penal pentru accident...
Pe scurt, cum v-au spus si ceilalti, cautati-i un avocat care sa stie ce are de facut, nu unul care o sfatuieste sa plateasca paguba...:stunned: