avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Activitate Trifan Bogdan

Activitate Trifan Bogdan

Sunt sigur ca un avocat de talia dvs cunoaste toate raspunsurile, inclusiv nuantele!
Practic ati postat aceasta problema aici doar pentru a va verifica modul de lucru si a va intari propriile convingeri. Nu-i asa?
in asemenea cazuri instantele pot gresi...in privinta deducerii...

Recidiva postcondamnatorie (art.37 lit.a Cod penal ) exista când dupa ramânerea definitiva a unei hotarâri de condamnare la pedeapsa închisorii mai mari de 6 luni, cel condamnat savârseste din nou o infractiune cu intentie, înainte de începerea executarii pedepsei, în timpul executarii acesteia sau în stare de evadare, iar
pedeapsa prevazuta de lege pentru a doua infractiune este închisoarea
mai mare de un an.
Simplu, nu?
"Eu nu ma mai recunosc foarte tare in tara asta si atunci...
Stiu,apartin tarii asteia,am multe dintre defectele poporului astuia,dar nu inseamna neaparat ca imi place chestia asta"


Gandesc exact la fel numai ca pana acum mi-a placut sa cred ca daca voi avea rabdare lucrurile se vor schimba.
Nu mai pot astepta. Am 41 de ani, am energie, am bunavointa, sunt implicat social (si ca voluntar si institutionalizat), m-am straduit constant in ultimii ani dar nu mai pot astepta si nici nu mai vreau sa fiu "pasagerul din dreapta" si sa fiu condus de toti sarlatanii (ca sa folosesc un eufemism).
Nu ma mai recunosc si nu ma mai regasesc in Romania ...
Nu am unde sa plec si nici nu doresc sa plec dar, in ultima vreme, prin conexiunile datorate clientilor mei am ajutat multa lume sa plece in Canada.
Si stiti ceva ? Toti cei pe care i-am ajutat sa plece mi-au multumit. Fara nici o exceptie!
Răspuns la discuția Imprumut de bani
Am observat tot pe acest site ca, in cazuri asemantoare, alti avocati au recomandat procedura somatiei de plata pentru recuperarea datoriei datorita faptului ca se platesc taxe judiciare mai mici. Rog comentati...
Acum un an am imprumutat un prieten cu, sa zicem, 10000 euro. Acesta avea nevoie de bani pentru a investi in culturi agricole. A redactat cu mana lui un inscris, l-a semnat si l-a si stampilat (are un PFA) si a specificat faptul ca primeste 10000 euro si ca peste exact un an va restitui 13000 euro, in caz contrar va trebui sa achite o dobanda de 0,5% pe zi pentru fiecare zi de intarziere. M-a rugat foarte mult, a insistat sa il imprumut si eu am cedat.
Problema este ca a trecut anul si nu mai vrea sa imi inapoieze banii.
Intrebari:
1. inscrisul a fost intocmit corect?
2. pot fi acuzat ca am dat bani cu dobanda?
3. pot recupera macar suma imprumutata efectiv, adica 10000 euro?
4. cum trebuie sa procedez pentru a recupera acesti bani la tribunal?
Va multumesc anticipat.
Societatea pe care o administrez a primit o sanctiune contraventionala de la Administratia Finantelor Publice pentru nedepunerea fiselor fiscale pe anul 2009 in termenul legal. (firma este suspendata iar in 2009 am functionat doar in ianuarie si am uitat pur si simplu)
Am identificat in procesul verbal cateva greseli ale agentului constatator si doresc sa formulez plangere. Intrebarea este pe cine actionez in instanta? Ministerul Finantelor sau Administratia Finantelor Publice Bacau?
Accept bucuros si alte sfaturi sau idei in aceasta situatie.
Răspuns la discuția motiv divort
Daca sotul dvs este ardelean nu cred ca ar trebui sa va faceti probleme.
Asa cum v-a marturisit si dumnealui e clar ca si poate si vrea numai ca nu intelege de ce atata graba!:">
Răspuns la discuția Poligraful dispus de instanta
Consider ca precizarile dlui Landoschi sunt binevenite si lamuresc cat de cat. Adica, intr-o oarecare masura putem sa banuim ce patesc martorii daca isi schimba declaratiile ori au scurt-circuite pe traseul perceptie-memorare-redare.
In schimb nu sunt de acord cu dl avocat atunci cand afirma ca
instantele nu casuna asa din senin pe martori...

deoarece conjugarea corecta a verbului a casuna la persoana a -III a, plural (infinitiv)este "ei/ele casuneaza".
Răspuns la discuția dat afara de la domiciliu
Dintre cele doua pareri exprimate eu o apreciez pe cea a dlui Larcoschi!
Intr-adevar puteti uza de aceasta modalitate juridica iar organele competente vor decide legal in favoarea dvs. Toate aceste aspecte va sunt net favorabile.
Legiuitorul a urmarit reprimarea severa a acestor atitudini neconforme cu morala familiala. Alungarea dvs din locuinta este nejusta iar instanta are datoria de a sanctiona cu promptitudine asemenea acte antisociale in vedere restabilirii grabnice a raporturilor firesti normale atat intre soti cat si intre parinti si copii.
Caci cum altfel ar putea fi interpretata privarea arbitrara si nejustificata a mamei de prezenta copiilor ei?
Răspuns la discuția accident rutier
Solicitati prin cerere reconventionala sa vi se plateasca reparatiile autoturismului (tinichigerie, parte electrica, etc) daca au existat, dat fiind faptul ca agentul constatator a stabilit culpa pietonului iar acesta nu a contestat procesul verbal de constatare.