avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Activitate gabrieldumitrascu

Activitate gabrieldumitrascu

Răspuns la discuția spor de noapte
am lucrat 5 garzi de la ora20 la 7 dimineata.deci cate 8 ore de noapte,total 40 pe luna.
sefii nostii spun ca nu ne putem primi sporul decat daca am avea 66 de ore de noapte,totusi aceste 5 garzi sunt lucrate in folosul comunitatii?(considera ca trebuie sa lucram 8 garzi)
la 22 de zile lucratoare am lucrat 7 ture a3a adica intevalul 20-7 dimineata,7 ture a2a inte 15 si 20 si 10 ture1 intre 7 si 15 ziua.
va multumesc pentru rabdare si intelegere
Răspuns la discuția spor de noapte
va multumesc,dar tot nu am inteles.exemplul meu complet:norma de lucru 176 de ore din care 5 garzi a 8 ore.
inspectorul de resurse umane mi-a calculat ca la 22 de zile lucratoare trebuie sa am 66 de ore de noapte,ceea ce e imposibil de efectuat,pentru ca noaptea lucreaza personal mai putin.
va intreb cu respect,la o norma intreaga cate ore de noapte sunt necesare pt a-ti primi sporul?
Discuție spor de noapte
Dupa aparitia codului muncii,sporul de noapte se acorda 25% dint-o ora de baza, daca salariatul efectuează muncă de noapte cel puţin 3 ore din timpul său zilnic de lucru, intre orele 22-06, si efectuează muncă de noapte în proporţie de cel puţin 30% din timpul său lunar de lucru.
Daca luna aceasta norma de lucru este de 176 de ore si eu am 4o de ore de noapte,inseamna ca nu mai primesc sporul?
Răspuns la discuția spor de noapte
nu inteleg,daca luna aceasta are 176 de ore norma de lucru si eu am 48 de ore de noapte nu mai iau sporul?la un calcul de 30 la suta ar trebui sa am 52.8 ore.ma puteti lamuri?
Răspuns la discuția credit ipotecar
multumesc pentru raspuns.doresc un imprumut pentru un credit de refinantare,iar contractul de vazare cumparare se intituleaza"contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere". se specifica suma achitata si o alta suma estimata prin care ma oblig sa am grija de parintii mei pana la decesul acestora.
Discuție credit ipotecar
pot obtine un credit ipotecar daca am contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere?
Răspuns la discuția salarii in sanatate LEGISLATIE
Stimate domn va multumesc mult pentru raspunsul duneavoastra mi-am regasit institutia in care lucrez in anexa nr 2 a Hotrararii 144/2010( II. Unitati finantate integral din venituri proprii din contractele incheiate prin sistemul de asigurari sociale de sanatate:).Aceasta presupune ca se aplica reducerea de 25%?
Doresc sa stiu daca cei care lucreaza in centrele cu autofinantare apartinand Ministerului Sanatatii sunt bugetari sau nu.(HOTÃRÂRE Nr. 1718 din 30 decembrie 2008)
Unităţi finanţate integral din venituri proprii din contractele încheiate prin sistemul de asigurări sociale de sănătate acestea sunt sau nu bugetare?
Este corect sa se reduca salariul cu 25% si in acest caz?
Răspuns la discuția divort
Va multumesc frumos pt. lamuriri.
Mai am o intrebare,daca sotia nu se prezinta sau nu poate fi gasita,ce se intampla?Cum se va derula procesul?
Discuție divort
Mentionez ca sunt separat de sotia mea de 4 ani,am domiciliul in alt judet.Doresc sa divortez dar nu pot sa ma prezit la divort datorita serviciului care nu-mi permite sa ma deplasez atunci cand doresc eu.
Nu avem bunuri comune de impartit,avem 2 copii majori.Ea are o carte de identitate provizorie si nu pot sa precizez adresa actuala la are ar pute fi contactata.
Cum pot sa procedez?
Ma poate reprezenta cineva in lipsa(un avocat platit) de exemplu?