avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Activitate lalyana

Activitate lalyana

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns
Am fost concediata dupa intoarcerea din concediu crestere copil in varsta de pana la 2 ani (copil nascut in nov 2010).In luna dec 2011 institutia publica la care lucram a fost reorganizata economic.Mi s-a facut un alt contract de munca cu aceeasi ,functie ,salariu ,perioada nedeterminata .Pe perioada suspendarii contractului meu a fost angajata o alta persoana cu contract pe perioada nedeterminata.La reintoarcerea mea din CIC mi s-a inmanat decizia de concediere pe motiv ca nu mai sunt locuri vacante.Am contestat la aTribunal decizia,unde mi -a dat castig de cauza.Sentinta Tribunaluil fiind executorie,am investito si am apelat la un jedecator executor pentru a fi pusa in executare.Mi s-a emis Decizie de reincadrare ,am fost reangajata,dar in urma recursului Curtea de apel a admis recursul si "modifică în tot Sentinta Tribunalului în sensul că: Respinge în tot contestaţia formulată de contestatoare".Ce pot face in acest caz?Mai exista o cale de atac ?Dreptul mamei nu mai este respectat in Romania?
Buna seara,
Intr-adevar a fost asa cum ati spus dvs.Casa de pensii Brasov a depus recurs la Curtea de Apel pt.data de 23 .09.2010,dar ieri am primit de la casa de pensii ,Decizia de pensionare in care mi s-a luat in calcul gr.I de munca,desi in recursul depus de ei spun ca in mod eronat mi s-a eliberat adeverinta pentru gr.I de munca.
In decizie este mentionat nr. sentintei emisa de Tribunalul Brasov .
Va rog sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac? trebuie sa ma prezint la recursul din 23.09 sau nu?Este corect ca mi s-a emis decizia inainte de data recursului?s-au este o eroare a Casei de pensii?

Va multumesc
da,am aceste doua stampile ,iar pe una dintre ele scrie Definitiva
Buna ziua,
Am cerut depus la Tribunalul Brasov cererea pentru investirea cu formula executorie si am primit investirea pe care scrie definitiva.Asta inseamna ca nu au facut recurs? In cazul in care au facut recurs exista posibilitatea ca sentinta instantei de la Curtea de Apel sa nu fie deferita de cea a Tribunalului,desi toate probele sunt favorabile?
Va multumesc
Buna ziua,
Am depus la Casa de Pensii Brasov in luna septembrie 2009 dosarul pentru pensionare.Dosarul s-a respins prin Decizia R 26614/10.11.2009 pentru care am depus contestatie la Tribunalul Brasov..Rezolutia tribunalului a fost urmatoarea:

admite contestaţia formulată de contestatoarea TUDOR EUGENIA în contradictoriu cu intimata CASA JUDEŢEANÃ DE PENSII BRAªOV şi, în consecinţă: Anulează decizia nr. R 26614/10.11.2009 emisă de intimată, prin care s-a respins cererea contestatoarei de înscriere la pensie pentru limită de vârstă. Obligă intimata să emită o nouă decizie de pensionare în favoarea contestatoarei, urmare a valorificării adeverinţei nr. 564/02.09.2009 emisă de S.C. ELECTROPRECIZIA S.A. Săcele, respectiv a stagiului de cotizare desfăşurat în grupa I de muncă în perioada 16.12.1981 – 25.11.1999.
In urma primirii sentintei am depus la Casa de Pensii o cerere prin care sa-mi emita o noua decizie de pensionare.Insa raspunsul primit a fost urmatorul:"Potrivit art.374 Cod Procedura Civila ali.1 si 2 nici o hotarare judecatoreasca nu se va putea executa daca nu este investita cu formula executorie prevazuta de art.269 alin.1.Investirea hotararilor cu formula executorie se face de catre prima instanta ,adica de Tribunalul Brasov.
In concluzie,deorece sentinta inaintata CJP Brasov pentru punere in executare nu este investita cu formula executorie,cererea dvs. nu poate fi solutionata in mod favorabil"
Rugamintea mea este sa ma indrumati ce trebuie sa fac ,unde trebuie sa -ma adresez pentru rezolvarea problemei
Va multumesc
Discuție decizie pensie
Buna ziua,
Am depus la Casa de Pensii Brasov in luna septembrie 2009 dosarul pentru pensionare.Dosarul s-a respins prin Decizia R 26614/10.11.2009 pentru care am depus contestatie la Tribunalul Brasov.Pana in prezent nu am primit sentinta ,dar am scos de pe portalul instantelor de judecata urmatoarele

" 08.04.2010. Admite contestaţia formulată de contestatoarea TUDOR EUGENIA în contradictoriu cu intimata CASA JUDEŢEANÃ DE PENSII BRAªOV şi, în consecinţă: Anulează decizia nr. R 26614/10.11.2009 emisă de intimată, prin care s-a respins cererea contestatoarei de înscriere la pensie pentru limită de vârstă. Obligă intimata să emită o nouă decizie de pensionare în favoarea contestatoarei, urmare a valorificării adeverinţei nr. 564/02.09.2009 emisă de S.C. ELECTROPRECIZIA S.A. Săcele, respectiv a stagiului de cotizare desfăşurat în grupa I de muncă în perioada 16.12.1981 – 25.11.1999. Admis fond"
Rugamintea mea este sa ma indrumati ce trebuie sa fac.Sa astept sa primesc acasa sentinta ,decizia sau trebuie sa merg la casa de pensii sa ma interesez daca mi-au emis o noua decizie.?
Va multumesc
Buna ziua,
Unchiul meu este nascut in 22.05.1950 ,are o vechime in munca de 35 ani/5 luni/26 zile din care 20 ani si 6 luni lucrati in gr.II a de munca .Indeplineste conditiile pentru pensionare la limita de varsta sau trebuie sa opteze pt.pensie anticipata?
Va multumesc
Discuție somaj tehnic
Lucrez la o societate cu CIM norma intreaga,dar mai am un contract cu timp partial (4 ore) la o alta firma.prima firma la care lucrez cu norma intreaga trece printr-o situatie economica grea /Pot beneficia de somaj tehnic pentru 3 luni?Treabuie sa
renunt la contractul partial?
Va multumesc
Sunt nascuta in data de 28.04.1959 si am lucrat 21 ani 1 luna si 11 zile din care 17ani 11 luni si 9 zile in grupa I de munca.
Pot beneficia de pensia anticipata?
Va multumesc