avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters113082

Activitate ContSters113082

Fostul meu sot s-a recasatorit, are un copil minor, si in timpul casatoriei a achizitionat cu sotia un apartament. In actul de vanzare cumparare se spune ca sotia a contribuit cu 26% iar diferenta de 74% se dobandeste ca bun comun in cote egale. Sotia dobandeste in total 63% iar restul de 37% ii ramane sotului.
Sotia intentioneaza sa divorteze si cere instantei atribuirea apartamentului achizitionat. Intrebarea este daca fostul meu sot mai are vreun drept asupra apartamentului achizionat in timpul casatoriei ? In cazul decesului fostului sot copilul nostru are dreptul la cota parte din bunurile tatalui, printre care si apartamentul achizitionat in aceasta casatorie? Va multumesc
Discuție Eliberare CUI
Am infiinat o II cu activitate comert haine second, neplatitor de TVA si am Certificat de inregistrare, Certificat constatator si o rezolutie eliberate de Reg.comertului. Am fost sa depun decl 220 la adm.financiara dar nu stiu ce sa completez la rubrica "data inceperii activitatii" pentru ca momentan nu am nici o activitate la sediul profesional, lucru scris si in Certificatul constatator. De asemeni si mi s-a spus ca trebuie sa fac o cerere pentru inregistrare fiscala si pentru eliberarea certificat fiscal. Daca am deja CUI pe Certificatul de inregistrare pentru ce mai trebuie si asta? Daca sunt salariata in alta parte si firma imi plateste "darile " catre stat ( CAS, somaj , etc) eu mai trebuie sa fac inca un contract pentru CAS? Va multumesc
In data de 04.03.2011 mi-am infiintat o Intrepindere Individuala cu activitate de comercializare haine second in Prahova.. Nu am punct de lucru, nu desfasor nici o avtivitate, iar pe Certificatul Constatator de la Reg.Comertului scrie ca la sediul social nu am activitate ( certificatul e valabil pana la inceperea activitatii). Am fost la Adm.Financiara Ph si mi-a zis ca deoarece eu am domiciliul in Bucuresti sa ma duc la ei sa ma ia in evidenta si sa ma pregatesc sa platesc amenda ca nu m-am inregistrat in termen de 15 zile. DAR IN LEGE SCRIE CLAR CA TREBUIE SA TE INREGISTREZI IN TERMEN DE 15 ZILE DE LA INCEPEREA ACTIVITATII. Ori in conditiile in care eu nu am activitate sunt obligata legal sa platesc amenda? Si de asemeni mi-a spus ca trebuie sa-mi cumpar registrele de la ei chiar daca nu desfasor nici o activitate. E normala situatia? Va multumesc
Buna ziua
Vroiam doar sa stiu daca trebuie sa ma duc la adm.financiara sa-mi declar II si sa completez declaratia 100 pe venit lei .Am doar sediul social, inca nu am gasit magazin sa inchiriez pt pct de lucru 9 deci nu am practic activitate) si mi s-a spus ca trebuie sa depun declaratiile privind venitul deoarece cei de la adm. financiara nu au de unde sa stie ca eu n-am activitate. S-au trebuie sa ma duc sa declara II doar dupa ce-mi gasesc punct de lucru? Va multumesc
Am o II cu activitate de comercializare haine second hand. Neavand punct de lucru ( inca nu am gasit magazin de inchiriat sa-mi desfasor activitatea) ci doar Certificat constatator pentru sediul social pe care scrie ca nu am activitate (si care e valabil pana la inceperea activitatii) trebuie sa fac vreun demers la Administratia financiara sau Registrul Comertului pentru a declara ca nu vand nimic sau trebuie sa suspend activitatea (pe care n-am inceput-o) ca sa nu platesc amenda ?

Am o II cu activitate de comercializare haine second hand. Neavand punct de lucru ci doar Certificat constatator pentru sediul social pe care scrie ca nu am activitate (si care e valabil pana la inceperea activitatii) trebuie sa fac vreun demers la Administratia financiara sau Registrul Comertului pentru a declara ca nu vand nimic sau trebuie sa suspend activitatea (pe care n-am inceput-o) ca sa nu platesc amenda ?
Daca am infiintat o II cu punctul profesional in jud. Prahova si fac contract de inchiriere pt spatiu comercial in Bucuresti, unde ma duc sa fac modificarea sediului in Prahova sau in Bucuresti unde va functiona magazinul?
Am infiintat o II, cu activitate comercializare haine second, neplatitoare de TVA si momentan fara activitate( inca nu am gasit spatiu comercial). As dori sa stiu urmatoarele :
1.Daca nu am inca activitate sunt obligata se depun declaratia 220 estimativa de venit? sau dupa ce incep activitatea?
2.De asemeni ce autorizatii de functionare am nevoie pentru magazin?de la psi, mediu, etc?
3. Daca am punctul de lucru in alt oras decat sediul social de unde iau autorizatiile?de la orasul unde e inregistrat sediul social sau unde e punctul de lucru?
4.Trebuie sa mai platesc CASS daca sunt angajata la alta firma care-mi plateste toate contributiile(somaj,cas, etc)?
5. Daca cumpar marfa din Italia trebuie sa ma inscriu la registrul operatorilor intracomunitari? in legislatie scrie ca pentru "comercializare haine - obiecte de arta second hand -nu ar fi nevoie.

Va multumesc
As dori sa deschid o II cu activitate de comercializare haine second hand si as vrea sa stiu urmatoarele:
1. daca am lucrat 15 luni ca agent de vanzari e suficient ca experienta(calificare) profesionala sau trebuie sa fac un curs de lucrator comercial?
2.am nevoie si de sediu social si de punct de lucru? eu locuiesc in Bucuresti si ma gandeam sa deschid II in Ploiesti, urmand sa fac contract de comodat cu parintii pt apartamentul lor( ca sediu social) si sa inchiriez un spatiu comercial pentru vanzarea hainelor(punct de lucru). Mai am nevoie de acordul asociatiei de locatari daca activitatea de vanzare a hainelor va fi intr-un spatiu comercial inchiriat? sau inchiriez intai spatiul comercial si cu contractul de inchiriere deschid II?
3.Obligatiile fiscale catre stat sunt cele ca la PFA, cu o limita de venit anuala?

Va multumesc

Buna ziua,
As dori sa stiu ce demers ar trebui sa fac ( si daca pot face) pentru ca , copilul meu de 15 ani , sa fie incredintat sub tutela parintilor sau fratilor mei in cazul unui eventual deces al meu. Mentionez ca sunt divortata de 14 ani,copilul mi-a fost incredintat mie iar in tot acest timp fostul sot nu a achitat pensia alimentara stabilita de instanta, nu a luat legatura deloc cu copilul si s-a mutat de mai multe ori pana i s-a "pierdut urma", astfel incat nu am putut deschide proces pentru neplata pensiei alimentare. Acum am aflat ca sta intr-o casa daramata, insalubra, cu o femeie handicapata. Are mari probleme cu bautura si se pare ca abia si-a gasit un servici, traieste de pe o zi pe alta. In aceste conditii copilul ii poate fi incredintat de instanta in cazul unui eventual deces al meu? cum pot impiedica acest lucru cat sunt in viata? Mentionez ca pana in 2006 am locuit cu copilul la parinti si practic ei m-au ajutat sa-l cresc dupa divort. De asemeni sora mea e casatorita in Italia de 10 ani , are situatie materiala foarte buna, la fel si fratele meu care are si el 2 copii . Fiecare dintre ei si ar dori sa fie curatorul sau tutorele copilului. Eu pot reglementa cumva acest lucru?Daca minorul e audiat in instanta si declara ca nu vrea sa stea cu tatal este luata in considerare dorinta lui? Va multumesc.
Stiu ca pare cam macabra intrebarea dar un accident rutier de anul trecut, din care am scapat cu viata ca prin minune, m-a facut sa ma gandesc si la aceste lucruri care fac parte din viata.