avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Activitate FLORIN VASILIU

Activitate FLORIN VASILIU

Răspuns la discuția sentinta civila
ART. 277 Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amenda.Nu trebuie sa fie executare silita , ci o simpla cerere adresata angajatorului de catre salariatul concediat.
In raza unde aveti domiciliu, respectiv Tribunalul Bucuresti.
Nu trebuie sa restituiti banii.
Răspuns la discuția codul muncii
Pe motive de restructurare si reorganizare a afacerii, va poate concedia din prima zi cand va prezentati la serviciu, pentru necorespundere profesionala nu va poate concedia mai repede de 6 luni.
Va trebuie probe ca sa demonstrati ca ati fost silit sa incheati CIM cu acordul partilor, in instanta nu merge cu povesti, de multe ori si cu probe clare nu ai castig de cauza.
Succes.
In temeiul art.55b angajatul nu poate beneficia de ajutor de somaj.
Răspuns la discuția daune morale
Se acorda foarte rar chiar, deloc asa ca mai bine ati facut ca nu ati cerut in actiunea dvs.
Daca in actiune ati cerut salariile de la data concedierii si pana la pronuntarea sentintei de fond asa vor ramane chiar daca se taragane cu suspendari si recursuri.
Răspuns la discuția recurs-conflict de munca
Daca ati cerut si reintegrarea pe postul detinut anterior concedierii, iar daca in recurs nu se intampla ceva "necurat" atunci veti primi drepturile banesti de la concediere pana la reintegrarea efectiva, daca nu ati cerut reintegrarea veti primi drepturile banesti de la concediere pana la pronuntarea sentintei de fond.
Răspuns la discuția Concediere abuziva?
Mai greu cu daunele morale, trebuie demonstrata legatura de cauzalitate dintre fapta angajatorului si prejudiciul suferit de catre angajat, cat despre concedierea in sine puteti sa o contestati in termen de 30 de zile de la luarea la cunostiinta la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul,fiind un litigiu de munca nu platiti taxe.