avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters116875

Activitate ContSters116875

Multumesc.
Buna seara!

Pentru evaluarea personalului, se intocmeste o comisie ( prin hot AGA ), in care este desemnata o persoana, de exemplu, administratorul firmei?

Cine il evalueaza pe acesta, in cazul cand unul din patronii firmei este chiar administratorul numit? Celalat patron, e logic. Dar cand exista un singur patron, care este si administrator?

Multumesc, si sa aveti un sfarsit de an fericit!
Lacri.
Răspuns la discuția Servitutea de vedere
Va multumesc pentru sfaturi!
Răspuns la discuția Servitutea de vedere
Proprietarul vecin este invalid, netransportabil, peste 85 ani, de aceea ma gandeam sa apelez la una din fiicele lui ( a doua locuieste in Germania).
As mai dori o indrumare, daca se poate: ce dimensiuni pot avea ferestrele de aerisire, maxim?
Pentru aerisirea unei incaperi (bucatarie) este nevoie de construirea unei ferestre mobile, dar nu am acceptul proprietarului vecin. Partea casei unde vreau sa deschid fereastra este la granita cu vecinul. Care sunt dimensiunile ( L+ l ) ferestrei pe care pot sa o construiesc, inaltimea bucatariei fiind de 2,10 m? Daca respect cei 1,90 m cum scrie la C.Civil, nu aerisesc corespunzator.
Vecinul are 2 fete, daca primesc acordul scris al uneia din ele, e valabil, fara notar?

Multumesc.
Lacri.
SC vinde un imobil unei persoane fizice, imobil care are platit impozitul pe anul in curs. Acest impozit se pierde la vanzare , dar se poate recupera in vreun fel ? Vanzarea a avut loc la 31 august a.c. .

Multumesc.
Unei persoane i se da NUP pentru lovire si alte amenintari in urma unei cercetari penale, dorind acum despagubiri pentru calomnie. Cum se procedeaza? Ce despagubiri legale poate obtine in cursul unui proces de calomnie? Doreste o suma foarte mare: 50 000 euro. Se pot obtine acesti bani ca daune morale in cursul unui proces penal sau civil?

Multumesc mult.
SC vinde o casa + terenul aferent unei persoane fizice azi, mai 2012. Ultima evaluare a terenului a fost in decembrie 2011.
E nevoie de o alta evaluare in prezent pentru aceasta vanzare? Ce se intampla daca nu plateste TVA-ul acum ?

Multumesc.
Buna ziua,

X cumpara un teren agricol cu sulta ( in hotararea judecatoreasca unde e stabilita sulta, aceasta are aceeiasi valoare atat la parat cat si la reclamant/ hotarare ramasa definitiva si irevocabila in 2008), exista un termen de prescriptie al acestei sulte?

Paratul este un om DIFICIL si nu va dori sa vina la notariat pentru stingerea sultei pe cale amiabila.

X a incheiat promisiunea de cumparare la notariat, unde s-a dat avans 30% din valoarea terenului, reclamantului, care are proces- verbal de punere in posesie al terenului respectiv. Singura problema ramane sulta! Cum se poate rezolva si in ce fel afecteaza aceasta pe X ?

Multumesc.
Lacri.
Răspuns la discuția Schimbare nume
Am uitat sa mentionez ca sunt deja in posesia noii CI .